Србац: Млади волонтери уредили излетиште Дурова

У еко-излетишту Дурова у Горњој Лепеници под Мотајицом данас је завршен петодневни волонтерски камп под називом „Млади за живот“, којег је организовала Невладина организација „Миленијум“ из Српца под покровитељством општине Србац.

Република Српска 12.08.2015 | 16:40
Србац: Млади волонтери уредили излетиште Дурова

Тридесетак младих волонтера из Бањалуке, Градишке, Београда и Српца радило је на санирању постојећих и изградњи нових садржаја овог популарног србачког излетишта.

Одржана је „треш радионица“, као и радионице спортске вјештине цапоеира и удараљки које је водила директорка Удружења Ц.Е.З.А.Р. из Српца Дарија Шешић.

Учесници кампа вриједно су радили цијелог дана, чиме су показали високу свијест када је у питању заштита животне средине и стварање услова за одмор и рекреацију у природи, истакла је директорка НВО „Миленијум“ Санела Видовић.

Видовићева је додала да су углавном санирани постојећи објекти, кућице, столови, клупе и шумске стазе, али и изграђени нови објекти инфраструктуре у излетишту Дурова. При том је успостављена веома добра сарадња и са мјештанима Горње Лепенице. 

У протеклих десет година у раду еко-кампа Дурова учествовали су млади волонтери из Енглеске, Ческе, Француске и још неких европских земаља, који су дали свој печат овом популарном излетишту, омиљеном мјесту окупљања Српчана, али и излетника из других сусједних општина.

Организацију овогодишњег волонтерског еко-кампа у Дурови поред општине Србац помогло је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Омладинска фондација из Сарајева, Омладинска банка, као и нека привредна и друштвена предузећа.

Тако је „Бањалучка пивара“ организовала промоцију рециклирања. „Опредјељење ове компаније јесте и брига о заштити животне средине“, казала је представница Бањалучке пиваре Милка Станивуковић.

„Ми смо у протеклих пет година рецикрирали 5.000 тона стакла, 650 тона метала, 160 тона папира и 150 тона пластике“, рекла је Станивуковићева и нагласила да пивара подржава сваку акцију на заштити и унапређењу животне средине.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пд

12.08.2015 18:09

Браво. За сваку похвалу. Тако се воли РС

ОДГОВОРИТЕ