Денис Шефик - "два у један"!

Досадашњи голман Црвене звезде Денис Шефик сели се у Крагујевац, где ће обављати две улоге.

Остали спортови 13.08.2015 | 12:00
Денис Шефик - "два у један"!

Бивши ватерполо репрезентативац Денис Шефик прво је појачање Радничког уочи старта сезоне.

Својевремено један од најбољих голмана света у Крагујевцу ће имати двоструку улогу - чуваће гол првог тима и уједно обављати посао тренера голмана свих селекција.

"Одушевљен сам како су ме људи примили током кратког боравка у Крагујевцу. Гдегод сам се појавио, сви су се понашали према мени као да сам играо за Раднички, а не против њега. Заиста су ме испоштовали више него на било ком другом месту. То је био само додатни мотив, а један од главних разлога је што ћу овбављати два посла у клубу. Стварно се надам да ћу уживати и да ћу допринети афирмацији, како голмана, тако и целокупног клуба", изјавио је 38-годишњи Шефик.

Он је навео да у Србији скоро и да нема тренера голмана, па је одлучио да се опроба у том послу.

"У Крагујевцу сам видео неколико талентованих дечака, са потенцијалом да постану заиста врхунски голмани, али им недостаје прави рад. То је најбитније, уз жељу за радом и самопоуздање", истакао је Шефик.

Спортски директор Радничког Југослав Васовић рекао је да су сви у клубу презадовољни доласком искусног чувара мреже.

"Поред тога што је сјајан голман, сматрам да је и велики човек који може да пренесе своје завидно знање и богато искуство на млађе, у шта смо се уверили током неколико тренинга у Крагујевцу", додао је Васовић.

Шефик је са државним тимом освојио бројне трофеје, међу којима три златне медаље на првенствима Европе и злато на првенству света 2005. у Монтреалу, а чувао је и мрежу селекције Црне Горе.

Коментари / 0

Оставите коментар