Denis Šefik - "dva u jedan"!

Dosadašnji golman Crvene zvezde Denis Šefik seli se u Kragujevac, gde će obavljati dve uloge.

Ostali sportovi 13.08.2015 | 12:00
Denis Šefik - "dva u jedan"!

Bivši vaterpolo reprezentativac Denis Šefik prvo je pojačanje Radničkog uoči starta sezone.

Svojevremeno jedan od najboljih golmana sveta u Kragujevcu će imati dvostruku ulogu - čuvaće gol prvog tima i ujedno obavljati posao trenera golmana svih selekcija.

"Oduševljen sam kako su me ljudi primili tokom kratkog boravka u Kragujevcu. Gdegod sam se pojavio, svi su se ponašali prema meni kao da sam igrao za Radnički, a ne protiv njega. Zaista su me ispoštovali više nego na bilo kom drugom mestu. To je bio samo dodatni motiv, a jedan od glavnih razloga je što ću ovbavljati dva posla u klubu. Stvarno se nadam da ću uživati i da ću doprineti afirmaciji, kako golmana, tako i celokupnog kluba", izjavio je 38-godišnji Šefik.

On je naveo da u Srbiji skoro i da nema trenera golmana, pa je odlučio da se oproba u tom poslu.

"U Kragujevcu sam video nekoliko talentovanih dečaka, sa potencijalom da postanu zaista vrhunski golmani, ali im nedostaje pravi rad. To je najbitnije, uz želju za radom i samopouzdanje", istakao je Šefik.

Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović rekao je da su svi u klubu prezadovoljni dolaskom iskusnog čuvara mreže.

"Pored toga što je sjajan golman, smatram da je i veliki čovek koji može da prenese svoje zavidno znanje i bogato iskustvo na mlađe, u šta smo se uverili tokom nekoliko treninga u Kragujevcu", dodao je Vasović.

Šefik je sa državnim timom osvojio brojne trofeje, među kojima tri zlatne medalje na prvenstvima Evrope i zlato na prvenstvu sveta 2005. u Montrealu, a čuvao je i mrežu selekcije Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar