Ноле послије 250. Мастерс побједе: Остао сам миран!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је задовољан стартом на Роџерс купу у Монтреалу, али да је до победе дошао јер је остао миран.

Тенис 12.08.2015 | 16:40
Ноле послије 250. Мастерс побједе: Остао сам миран!

Ђоковић је био слободан у првом колу, а у другом је славио против Бразилца Томажа Белучија са 6:3, 7:6 (7:4) и тако забележио своју 250. Мастерс победу.

У наредном колу, српског тенисера очекује бољи из дуела Бугарина Григора Димитрова и Џека Сока из Сједињених Држава.

„Услови су због кише били веома тешки и спори и мислим да је то више одговарало Белучију. Одиграо је веома солидно, флексибилно, није одустајао, враћао ми је много лоптица и сервирао је веома добро. Искрено, меч је могао да припадне и њему, посебно у другом сету. Али, обојица смо имали шансе за брејк, стигли смо до тај-брејка, што је било фер, а тада је све могуће. Успео сам да останем миран у кључним тренуцима“, рекао је Ђоковић.

Први рекет света истакао је да је већ извукао поуке из тог меча и нагласио да је увек тешко прилагодити се на тврду подлогу.

“Поука из овог меча је то да сам имао способност да одиграм најбоље и останем миран у правим тренуцима и пребродим тежак изазов. То ми је био први меч на тврдој подлози од Мастерса у Мајамију у марту. Много времена је прошло од последњег званичног меча на тој подлози. И потребно је време да уђете у свој ритам”, нагласио је Новак.

Наредни меч у синглу српског тенисера чека у четвртак, али ће у среду изаћи на терен у дублу. Ђоковића и Јанка Типсаревића очекује сусрет са Индијцем Роханом Бопаном и Флорином Мергеом из Румуније.

Коментари / 0

Оставите коментар