Nole poslije 250. Masters pobjede: Ostao sam miran!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan startom na Rodžers kupu u Montrealu, ali da je do pobede došao jer je ostao miran.

Tenis 12.08.2015 | 16:40
Nole poslije 250. Masters pobjede: Ostao sam miran!

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je slavio protiv Brazilca Tomaža Belučija sa 6:3, 7:6 (7:4) i tako zabeležio svoju 250. Masters pobedu.

U narednom kolu, srpskog tenisera očekuje bolji iz duela Bugarina Grigora Dimitrova i Džeka Soka iz Sjedinjenih Država.

„Uslovi su zbog kiše bili veoma teški i spori i mislim da je to više odgovaralo Belučiju. Odigrao je veoma solidno, fleksibilno, nije odustajao, vraćao mi je mnogo loptica i servirao je veoma dobro. Iskreno, meč je mogao da pripadne i njemu, posebno u drugom setu. Ali, obojica smo imali šanse za brejk, stigli smo do taj-brejka, što je bilo fer, a tada je sve moguće. Uspeo sam da ostanem miran u ključnim trenucima“, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta istakao je da je već izvukao pouke iz tog meča i naglasio da je uvek teško prilagoditi se na tvrdu podlogu.

“Pouka iz ovog meča je to da sam imao sposobnost da odigram najbolje i ostanem miran u pravim trenucima i prebrodim težak izazov. To mi je bio prvi meč na tvrdoj podlozi od Mastersa u Majamiju u martu. Mnogo vremena je prošlo od poslednjeg zvaničnog meča na toj podlozi. I potrebno je vreme da uđete u svoj ritam”, naglasio je Novak.

Naredni meč u singlu srpskog tenisera čeka u četvrtak, ali će u sredu izaći na teren u dublu. Đokovića i Janka Tipsarevića očekuje susret sa Indijcem Rohanom Bopanom i Florinom Mergeom iz Rumunije.

Komentari / 0

Ostavite komentar