Меси МВП! Барса - Севиља 5:4, реакције...

Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси проглашен је за МВП-а финала у Тбилисију, али је заслуге предао саиграчу Педру. Педро Родригес, херој Барселоне у Суперкупу, после финала и победоносног гола није много причао о утакмици. Нападач Севиље Витоло и тренер Унај Емери усагласили су се после УЕФА Суперкупа да је Лионел Меси најбољи играч у историји фудбала.

Фудбал 12.08.2015 | 15:40
Меси МВП! Барса - Севиља 5:4, реакције...

Барселона је у уторак освојила Суперкуп Европе драматичном победом над Севиљом са 5:4, иако је после сат времена игре имала предност од 4:1.

Херој Каталонаца поново је поново био Педро Родригес који је вероватно одиграо последњи меч у том клубу. Педро је постигао победоносни гол у 115. минуту натрчавши на одбитак после слободњака управо Месија.

„Заслужио је све због онога што је дао и што наставља да даје клубу. Не знам шта ће се десити са њим, на њему је да донесе одлуку, али шта год да уради, ово је заслужио“, рекао је Меси.

Лео је проглашен за најбољег играча меча највише због савршеног првог полувремена у којем је разбио екипи Севиље, притом постигавши два дивна гола из слободних удараца.

„Почели смо веома добро и стигли до значајне предности, али смо се онда опустили и утакмица коју смо практично освојили је постала много тежа. Урадили смо све да завршимо меч, али смо на крају патили у сусрету који смо готово победили. Имали смо велики посед и постизали голове и вратили се када су они изједначили. Важно је да смо почели освајањем Суперкупа и да је сезона кренула добро. Сада имамо још једну важну титулу да освојимо против Атлетик Билбаа. Даћемо све што имамо јер знамо значај тог трофеја“, навео је Меси.

Он је потом додао да зна шта екипа треба да уради како се не у будућности не би догодио пад сличан овом.

„Морамо да се тргнемо – морамо прво да размишљамо о Билбау, а па онда о почетку Примере“, закључио је Меси.

Педро је поготком у 115. минуту донео победу Барселони над Севиљом у УЕФА Суперкупу, заокруживши тако сјајну утакмицу са девет голова – 5:4.

Шпанац, који се налази на излазним вратима 'Ноу Кампа', рекао је да није потпуно срећан у клубу, али да жели да остане.

„Нисам потпуно срећан ситуацијом. Роберт Фернандес је рекао нешто што не зна. Разговарао сам са капитенима, председником, тренером...Са њим сам провео само неколико секунди. Не знам зашто је рекао да сам тражио да идем користећи те речи. Он не зна како се осећам у овом тиму“, рекао је Педро.

Он је казао да је очекивао шансу у првој постави на мечу у Тбилисију.

„Увек ћу бити навијач Барселоне, шта год да се на крају деси. Није лако када постоје гласине да ћу отићи. Одувек сам давао све од себе за клуб. Амбициозан сам и желим да играм што је више могуће. Био сам бесан када сам сазнао да морам да останем на клупи и поред шансе која се указала због Нејмарове болести“, додао је он.

За крај, поново је потрдио да жели да остане, али да ће размислити о трансферу ако се не договори са тренером за већу минутажу.

„Не желим да напустим Барселону, али је ситуација компликована. Новац није питање, већ константност – желим да играм. Луис Енрике преферира друге играче, а ја чекам већ дуго времена“, закључио је Педро.

Упитан да прокоментарише то што је оставио Педра на клупи, Енрике је одговорио:

„Педро је имао проблем са мишићем и знате какав је његов статус. Одабрао сам играче за које сам мислио да ће бити најбољи у датим околностима и урадио бих то поново ако бих морао“, истакао је Енрике.

МВП финала је оба пута мрежу Андалужана тресао из слободних удараца и тако стигао до 24 постигнута поготка против ове екипе.

„Меси је најбољи фудбалер свих времена и данас је имао фантастичну утакмицу. Ми смо одиграли за 'десетку', преоптеретили смо се и није лако вратити се од 4:1 против Барселоне“, рекао је Витоло.

Емери, који је изгубио и 20. утакмицу коју је играо против Барселоне, додао је да је Аргентинац најзаслужнији титуле каталонског гиганта.

„Месијева способност да игра на највишем нивоу за Барселону и њихова константност је оно што им доноси све ове титуле“, надовезао се Емери.

Коментари / 0

Оставите коментар