Mesi MVP! Barsa - Sevilja 5:4, reakcije...

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je za MVP-a finala u Tbilisiju, ali je zasluge predao saigraču Pedru. Pedro Rodriges, heroj Barselone u Superkupu, posle finala i pobedonosnog gola nije mnogo pričao o utakmici. Napadač Sevilje Vitolo i trener Unaj Emeri usaglasili su se posle UEFA Superkupa da je Lionel Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala.

Fudbal 12.08.2015 | 15:40
Mesi MVP! Barsa - Sevilja 5:4, reakcije...

Barselona je u utorak osvojila Superkup Evrope dramatičnom pobedom nad Seviljom sa 5:4, iako je posle sat vremena igre imala prednost od 4:1.

Heroj Katalonaca ponovo je ponovo bio Pedro Rodriges koji je verovatno odigrao poslednji meč u tom klubu. Pedro je postigao pobedonosni gol u 115. minutu natrčavši na odbitak posle slobodnjaka upravo Mesija.

„Zaslužio je sve zbog onoga što je dao i što nastavlja da daje klubu. Ne znam šta će se desiti sa njim, na njemu je da donese odluku, ali šta god da uradi, ovo je zaslužio“, rekao je Mesi.

Leo je proglašen za najboljeg igrača meča najviše zbog savršenog prvog poluvremena u kojem je razbio ekipi Sevilje, pritom postigavši dva divna gola iz slobodnih udaraca.

„Počeli smo veoma dobro i stigli do značajne prednosti, ali smo se onda opustili i utakmica koju smo praktično osvojili je postala mnogo teža. Uradili smo sve da završimo meč, ali smo na kraju patili u susretu koji smo gotovo pobedili. Imali smo veliki posed i postizali golove i vratili se kada su oni izjednačili. Važno je da smo počeli osvajanjem Superkupa i da je sezona krenula dobro. Sada imamo još jednu važnu titulu da osvojimo protiv Atletik Bilbaa. Daćemo sve što imamo jer znamo značaj tog trofeja“, naveo je Mesi.

On je potom dodao da zna šta ekipa treba da uradi kako se ne u budućnosti ne bi dogodio pad sličan ovom.

„Moramo da se trgnemo – moramo prvo da razmišljamo o Bilbau, a pa onda o početku Primere“, zaključio je Mesi.

Pedro je pogotkom u 115. minutu doneo pobedu Barseloni nad Seviljom u UEFA Superkupu, zaokruživši tako sjajnu utakmicu sa devet golova – 5:4.

Španac, koji se nalazi na izlaznim vratima 'Nou Kampa', rekao je da nije potpuno srećan u klubu, ali da želi da ostane.

„Nisam potpuno srećan situacijom. Robert Fernandes je rekao nešto što ne zna. Razgovarao sam sa kapitenima, predsednikom, trenerom...Sa njim sam proveo samo nekoliko sekundi. Ne znam zašto je rekao da sam tražio da idem koristeći te reči. On ne zna kako se osećam u ovom timu“, rekao je Pedro.

On je kazao da je očekivao šansu u prvoj postavi na meču u Tbilisiju.

„Uvek ću biti navijač Barselone, šta god da se na kraju desi. Nije lako kada postoje glasine da ću otići. Oduvek sam davao sve od sebe za klub. Ambiciozan sam i želim da igram što je više moguće. Bio sam besan kada sam saznao da moram da ostanem na klupi i pored šanse koja se ukazala zbog Nejmarove bolesti“, dodao je on.

Za kraj, ponovo je potrdio da želi da ostane, ali da će razmisliti o transferu ako se ne dogovori sa trenerom za veću minutažu.

„Ne želim da napustim Barselonu, ali je situacija komplikovana. Novac nije pitanje, već konstantnost – želim da igram. Luis Enrike preferira druge igrače, a ja čekam već dugo vremena“, zaključio je Pedro.

Upitan da prokomentariše to što je ostavio Pedra na klupi, Enrike je odgovorio:

„Pedro je imao problem sa mišićem i znate kakav je njegov status. Odabrao sam igrače za koje sam mislio da će biti najbolji u datim okolnostima i uradio bih to ponovo ako bih morao“, istakao je Enrike.

MVP finala je oba puta mrežu Andalužana tresao iz slobodnih udaraca i tako stigao do 24 postignuta pogotka protiv ove ekipe.

„Mesi je najbolji fudbaler svih vremena i danas je imao fantastičnu utakmicu. Mi smo odigrali za 'desetku', preopteretili smo se i nije lako vratiti se od 4:1 protiv Barselone“, rekao je Vitolo.

Emeri, koji je izgubio i 20. utakmicu koju je igrao protiv Barselone, dodao je da je Argentinac najzaslužniji titule katalonskog giganta.

„Mesijeva sposobnost da igra na najvišem nivou za Barselonu i njihova konstantnost je ono što im donosi sve ove titule“, nadovezao se Emeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar