Ципрас Европској Унији "окренуо и други образ"

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да ће договор са међународним кредиторима о исплати више десетина милијарди евра помоћи његовој земљи окончати економску неизвјесност у земљи иако појединци покушавају да опструишу договор.

Свијет 12.08.2015 | 15:00
Ципрас Европској Унији "окренуо и други образ"

Упркос препрекама које неки покушавају да поставе на наш пут, ја сам оптимиста да ћемо доћи до споразума и подршке у виду зајма од европског механизма, што ће окончати економску неизвјесност, рекао је Ципрас у обраћању у Министарству за инфраструктуру.

Ово је био његов први јавни коментар од када су кредитори и Атина јуче постигли договор о новом пакету помоћи вриједном 85 милијарди евра.

Ципрас је рекао да ће његова влада водити борбу против утаје пореза и корупције и додао да је дјелимично одговоран за кризу у којој се земља нашла.

Грчка ће убрзо кренути у приватизацију лука, регионалних аеродрома и електропривреде у складу са меморандумом о разумијевању који је Атина договорила са својим међународним кредиторима, наводи се у документу који је Ројтерс добио на увид.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Требиње.

12.08.2015 13:21

Јос мало и Грци це бити постанари у властитој земљи.И нас ово цека!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

12.08.2015 15:19

Није имао другог избора,теска је ситуација,само се могу надати да це они који су земљу довели до колапса кривицно одговарати

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

12.08.2015 15:25

85 милијарди евра помоћи! Па ти Грци мора да се зими грију на евре.

ОДГОВОРИТЕ