Cipras Evropskoj Uniji "okrenuo i drugi obraz"

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će dogovor sa međunarodnim kreditorima o isplati više desetina milijardi evra pomoći njegovoj zemlji okončati ekonomsku neizvjesnost u zemlji iako pojedinci pokušavaju da opstruišu dogovor.

Svijet 12.08.2015 | 15:00
Cipras Evropskoj Uniji "okrenuo i drugi obraz"

Uprkos preprekama koje neki pokušavaju da postave na naš put, ja sam optimista da ćemo doći do sporazuma i podrške u vidu zajma od evropskog mehanizma, što će okončati ekonomsku neizvjesnost, rekao je Cipras u obraćanju u Ministarstvu za infrastrukturu.

Ovo je bio njegov prvi javni komentar od kada su kreditori i Atina juče postigli dogovor o novom paketu pomoći vrijednom 85 milijardi evra.

Cipras je rekao da će njegova vlada voditi borbu protiv utaje poreza i korupcije i dodao da je djelimično odgovoran za krizu u kojoj se zemlja našla.

Grčka će ubrzo krenuti u privatizaciju luka, regionalnih aerodroma i elektroprivrede u skladu sa memorandumom o razumijevanju koji je Atina dogovorila sa svojim međunarodnim kreditorima, navodi se u dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Trebinje.

12.08.2015 13:21

Jos malo i Grci ce biti postanari u vlastitoj zemlji.I nas ovo ceka!.

ODGOVORITE
Name

Dodano

12.08.2015 15:19

Nije imao drugog izbora,teska je situacija,samo se mogu nadati da ce oni koji su zemlju doveli do kolapsa krivicno odgovarati

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

12.08.2015 15:25

85 milijardi evra pomoći! Pa ti Grci mora da se zimi griju na evre.

ODGOVORITE