Какво лудило, какав спектакл! Суперкуп: Барса - Севиља 5:4!

удесна борба за трофеј Суперкупа Европе припала је фудбалерима Барселоне који су у спектаклу у Тбилисију савладали Севиљу са 5:4 после продужетака, јер је после 90 минута било сјајних 4:4. Двоструки стрелац Лионел Меси по ко зна који пут је показао да поседује магију у ногама, а стрелац одлучујућег гола у додатних пола сата Педро Родригез - да је неопходан Барси и да не заслужује да буде отеран.

Фудбал 11.08.2015 | 23:30
Какво лудило, какав спектакл! Суперкуп: Барса - Севиља 5:4!

Луис Енрике и његови изабраници имају почетак сезоне као из бајке - деловали су толико надмоћно, играли се фудбала, па их ни рано вођство није пореметило, већ су до полувремена три пута затресли мрежу. Наравно, предњачио је чудесни Лео Меси.

Фантастично прво полувреме најавио је Евер Банега који је маестрално извео слободњак већ у трећем минуту када је фаул направио Маскерано и побринуо се за вођство Севиље.

Ипак, шта тек рећи за мајсторије из слободних удараца у Месијевој режији. Само четири минута касније реванширао се сународнику пошто је са око 20 метара послао и лопту и голмана Бета у мрежу.

На нову његову чаролију чекало се до 16. минута, јер је са 25 метара још једном одушевио фудбалском магијом из прекида.

Барса је до краја полувремена играла своју игру, па је у 44. минуту стрпљиви Луис Суарез чекао прави тренутак да између Бета и Кокеа, кроз ноге Крон-Делију упосли Рафиње који је лако угурао лопту у мрежу. По повратку са предаха - наставак шоуа.

Када је после само седам минута игре у наставку Луис Суарез казнио грешку Тремулинаса и повисио на 4:1, чинило се да је све решено, али играчи Севиље нису тако мислили.

Како се Барселона превише опустила, најпре је Рејес смањио заостатак, да би Гамиро из пенала који је скривио Матје у 72. минуту најавио паклену завршницу, и тако је и било. Грешку Бартре на левој страни искористио је резервиста Ћиро Имобиле да му одузме лопту и на другој стативи пронађе Конопљанку који је на дебију за Севиљу матирао Тер Штегена и изједначио на 4:4.

Сјајна борба за Суперкуп Европе донела је и рекорд по броју голова, јер у борби за овај трофеј никада пре није постигнуто оволико погодака. Уједно, одлука о победнику одложена је за продужетке у којима није било већих узбуђења све до 115. минуту.

Меси је пробао и трећи пут да се упише у стрелце из слободњака, погодио је живи зид и то Крон-Делија у руку, из одбитка је намучио Бета, који је кратко одбио лопту право до резервисте Педра који је закуцао лопту у мрежу за 5:4.

Коментари / 0

Оставите коментар