Kakvo ludilo, kakav spektakl! Superkup: Barsa - Sevilja 5:4!

udesna borba za trofej Superkupa Evrope pripala je fudbalerima Barselone koji su u spektaklu u Tbilisiju savladali Sevilju sa 5:4 posle produžetaka, jer je posle 90 minuta bilo sjajnih 4:4. Dvostruki strelac Lionel Mesi po ko zna koji put je pokazao da poseduje magiju u nogama, a strelac odlučujućeg gola u dodatnih pola sata Pedro Rodrigez - da je neophodan Barsi i da ne zaslužuje da bude oteran.

Fudbal 11.08.2015 | 23:30
Kakvo ludilo, kakav spektakl! Superkup: Barsa - Sevilja 5:4!

Luis Enrike i njegovi izabranici imaju početak sezone kao iz bajke - delovali su toliko nadmoćno, igrali se fudbala, pa ih ni rano vođstvo nije poremetilo, već su do poluvremena tri puta zatresli mrežu. Naravno, prednjačio je čudesni Leo Mesi.

Fantastično prvo poluvreme najavio je Ever Banega koji je maestralno izveo slobodnjak već u trećem minutu kada je faul napravio Maskerano i pobrinuo se za vođstvo Sevilje.

Ipak, šta tek reći za majstorije iz slobodnih udaraca u Mesijevoj režiji. Samo četiri minuta kasnije revanširao se sunarodniku pošto je sa oko 20 metara poslao i loptu i golmana Beta u mrežu.

Na novu njegovu čaroliju čekalo se do 16. minuta, jer je sa 25 metara još jednom oduševio fudbalskom magijom iz prekida.

Barsa je do kraja poluvremena igrala svoju igru, pa je u 44. minutu strpljivi Luis Suarez čekao pravi trenutak da između Beta i Kokea, kroz noge Kron-Deliju uposli Rafinje koji je lako ugurao loptu u mrežu. Po povratku sa predaha - nastavak šoua.

Kada je posle samo sedam minuta igre u nastavku Luis Suarez kaznio grešku Tremulinasa i povisio na 4:1, činilo se da je sve rešeno, ali igrači Sevilje nisu tako mislili.

Kako se Barselona previše opustila, najpre je Rejes smanjio zaostatak, da bi Gamiro iz penala koji je skrivio Matje u 72. minutu najavio paklenu završnicu, i tako je i bilo. Grešku Bartre na levoj strani iskoristio je rezervista Ćiro Imobile da mu oduzme loptu i na drugoj stativi pronađe Konopljanku koji je na debiju za Sevilju matirao Ter Štegena i izjednačio na 4:4.

Sjajna borba za Superkup Evrope donela je i rekord po broju golova, jer u borbi za ovaj trofej nikada pre nije postignuto ovoliko pogodaka. Ujedno, odluka o pobedniku odložena je za produžetke u kojima nije bilo većih uzbuđenja sve do 115. minutu.

Mesi je probao i treći put da se upiše u strelce iz slobodnjaka, pogodio je živi zid i to Kron-Delija u ruku, iz odbitka je namučio Beta, koji je kratko odbio loptu pravo do rezerviste Pedra koji je zakucao loptu u mrežu za 5:4.

Komentari / 0

Ostavite komentar