Пожар у Зрењанину - ангажовани ватрогасци

Покушавамо да локализујемо пожар који поред ватре проузрокује и велику количину дима и бојимо се да би могао да потраје - каже градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић. На главној градској депонији у Зрењанину избио је велики пожар, густ дим и смрад шири се ка појединим деловима града, а на гашењу пожара ангажована су ватрогасна и возила зрењанинске “Чистоће и зеленила”.

Србија 11.08.2015 | 21:50
Пожар у Зрењанину - ангажовани ватрогасци

Депонију је обишао и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић који је рекао да је пожар избио у раним послеподневним часовима и да су узрок највероватније самозапаљење и високе температуре.

Покушавамо да локализујемо пожар који поред ватре проузрокује и велику количину дима и бојимо се да би могао да потраје – рекао је он.

На гашењу пожара ангажоване су екипе Сектора за ванредне ситуације, добровољна ватрогасна друштва и возила јавног предузећа “Чистоћа и зеленило”, а на депонији је и Комунална полиција и инспекција.

Циљ је да пожар локализујемо како не би направо већу штету јер се у околини налази велики број њива под кукурузом и сунцокретом, које покушавамо да заштитимо – додао је Јањић.

Главна депонија удаљена је на клометар од популарног градског купалишта Пескара и на око десетак километара од центра града.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар