Požar u Zrenjaninu - angažovani vatrogasci

Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje - kaže gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić. Na glavnoj gradskoj deponiji u Zrenjaninu izbio je veliki požar, gust dim i smrad širi se ka pojedinim delovima grada, a na gašenju požara angažovana su vatrogasna i vozila zrenjaninske “Čistoće i zelenila”.

Srbija 11.08.2015 | 21:50
Požar u Zrenjaninu - angažovani vatrogasci

Deponiju je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je rekao da je požar izbio u ranim poslepodnevnim časovima i da su uzrok najverovatnije samozapaljenje i visoke temperature.

Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje – rekao je on.

Na gašenju požara angažovane su ekipe Sektora za vanredne situacije, dobrovoljna vatrogasna društva i vozila javnog preduzeća “Čistoća i zelenilo”, a na deponiji je i Komunalna policija i inspekcija.

Cilj je da požar lokalizujemo kako ne bi napravo veću štetu jer se u okolini nalazi veliki broj njiva pod kukuruzom i suncokretom, koje pokušavamo da zaštitimo – dodao je Janjić.

Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar