Храбри Марко Спаић: Сам зарађује за лијечење

Након прилога БН ТВ о деветнаестогодишњем Марку Спаићу из Требиња који болује од хемофилије и који скупља новац за операцију кољена тако што израђује и продаје сувенире, реаговале су надлежни града Требиња и као једна вид помоћи обезбиједили му да премјести свој штанд из парка на централни градски трг.

Република Српска 11.08.2015 | 20:50
Храбри Марко Спаић: Сам зарађује за лијечење

Марку Спаићу потребно је 100 хиљада евра за операцију кољена у Словенији, а новац за лијечење покушава зарадити тако што израђује и продаје сувенире. Непознати вандали прије двије ноћи преврнули су му штанд који се налазио у градском парку и поломили сувенире, а након нашег прилога градоначелник Требиња Славко Вучуревић одмах је реаговао.

Градоначелник ми је допустио овдје мјесто и из комуналне полиције сам добио одобрење да овдје држим штанд. Ја им се захваљујем овом приликом, то ми пуно значи. Па има поприлично, каже Марко.

Марко живи у петочланој породици, његови родитељи су незапослени и једини приход остварују од пољопривреде, па нису у могућности да сами обезбиједе новац за операцију и лијечење. Само за једну дозу лијекова потребно му је 1.000 евра, а за одлазак у Љубљану на операцију 100.000 хиљада.

Треба још доста доста, нисам још близу те цифре, али надам се да ћу успјети. Трудим се, каже Марко.

Прије неколико дана уз помоћ требињског Удружења „Сунце нам је заједничко“ отворен је хуманитарни број 1432 на чији позив се донира 1 КМ за лијечење Марка Спаића, а акција ће бити отворена до краја августа.

ТВ БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сссс

11.08.2015 21:01

Добри људи, овај дечко је херој, бори се као лав!!! Помозимо сви колико моземо, покажимо људскост, никоме неће фалити. Урадимо несто сто це овом људини и момку са великим срцем много значити! Мајсторе, ниси сам. Поздрав из Бијељине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

11.08.2015 21:07

Браво Марко и БН ТВ. Убаците некако жиро рачун да се момку помогне а оним Бомбардерима из Дрвара и бањалуцкој храброј омладини иза кулиса сто блеји (како онај један написа) посаљите овај текст нека виде и нека уце како се бори и шта је борба а не њихово зијевање по радију и интернету тј. медијима. Као они јадни. Пу нерадници једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

11.08.2015 22:22

БНТВ хвала сто сте пренијели вијест о Марку. Молим све људе из цјеле БХ,Србије,ЦГ и ко год да цита да се укљуце у ову хуманитарну акцију и да спасимо зивот овог цеститог и храброг младица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги Марко

11.08.2015 22:31

Прво зелим да ти казем ако ово цитас да имас право на новцану накнаду за тудју његу и помоц. Знаци, ако до сада ниси примао помоц ти као лице са инвалидитетом имас право на накнаду за тудју његу и помоц и са родитељима иди и поднеси захтјев да то добијес. Такодје, потребно је да у свим градовима у којима се налазе особе са хемофилијом буде доступна терапија, а то није тренутно тако, али ми треба то да промјенимо. Друго сто бих ти савјетовао је да се повезес са лицима који болују од исте болести као ти и видис како се они лијеце и размјенис искуства, да помазете једни друге итд. Тако нпр имас „Удружење хемофиличара Републике Српске“, „Удружење хемофиличара БХ“, „Удружење хемофиличара Србије“, „Удружење хемофиличара ЦГ“, а ево саљем ти пар линкова да будес у току: хттп://хемофилијарс.цом/ хттп://www.ухбх.орг.ба/x/ хттп://форум.клиx.ба/хемофилија-т65581.хтмл хттп://www.хемофилија.рс/ хттп://www.блиц.рс/Вести/Београд/383072/Бања-Селтерс-Први-камп-за-одрасле-са-хемофилијом-и-инхибиторима-у-Србији хттп://форум.рода.хр/тхреадс/55116-Хемофилија-искуства-савјет-молим хттпс://ср-рс.фацебоок.цом/пагес/Црногорско-дру%Ц5%А1тво-за-хемофилију-Монтенегрин-Хемопхилиа-Социетy/131785460252927

ОДГОВОРИТЕ