Hrabri Marko Spaić: Sam zarađuje za liječenje

Nakon priloga BN TV o devetnaestogodišnjem Marku Spaiću iz Trebinja koji boluje od hemofilije i koji skuplja novac za operaciju koljena tako što izrađuje i prodaje suvenire, reagovale su nadležni grada Trebinja i kao jedna vid pomoći obezbijedili mu da premjesti svoj štand iz parka na centralni gradski trg.

Republika Srpska 11.08.2015 | 20:50
Hrabri Marko Spaić: Sam zarađuje za liječenje

Marku Spaiću potrebno je 100 hiljada evra za operaciju koljena u Sloveniji, a novac za liječenje pokušava zaraditi tako što izrađuje i prodaje suvenire. Nepoznati vandali prije dvije noći prevrnuli su mu štand koji se nalazio u gradskom parku i polomili suvenire, a nakon našeg priloga gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević odmah je reagovao.

Gradonačelnik mi je dopustio ovdje mjesto i iz komunalne policije sam dobio odobrenje da ovdje držim štand. Ja im se zahvaljujem ovom prilikom, to mi puno znači. Pa ima poprilično, kaže Marko.

Marko živi u petočlanoj porodici, njegovi roditelji su nezaposleni i jedini prihod ostvaruju od poljoprivrede, pa nisu u mogućnosti da sami obezbijede novac za operaciju i liječenje. Samo za jednu dozu lijekova potrebno mu je 1.000 evra, a za odlazak u Ljubljanu na operaciju 100.000 hiljada.

Treba još dosta dosta, nisam još blizu te cifre, ali nadam se da ću uspjeti. Trudim se, kaže Marko.

Prije nekoliko dana uz pomoć trebinjskog Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ otvoren je humanitarni broj 1432 na čiji poziv se donira 1 KM za liječenje Marka Spaića, a akcija će biti otvorena do kraja avgusta.

TV BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ssss

11.08.2015 21:01

Dobri ljudi, ovaj dečko je heroj, bori se kao lav!!! Pomozimo svi koliko mozemo, pokažimo ljudskost, nikome neće faliti. Uradimo nesto sto ce ovom ljudini i momku sa velikim srcem mnogo značiti! Majstore, nisi sam. Pozdrav iz Bijeljine

ODGOVORITE
Name

Komentator

11.08.2015 21:07

Bravo Marko i BN TV. Ubacite nekako žiro račun da se momku pomogne a onim Bombarderima iz Drvara i banjaluckoj hrabroj omladini iza kulisa sto bleji (kako onaj jedan napisa) posaljite ovaj tekst neka vide i neka uce kako se bori i šta je borba a ne njihovo zijevanje po radiju i internetu tj. medijima. Kao oni jadni. Pu neradnici jedni.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

11.08.2015 22:22

BNTV hvala sto ste prenijeli vijest o Marku. Molim sve ljude iz cjele BH,Srbije,CG i ko god da cita da se ukljuce u ovu humanitarnu akciju i da spasimo zivot ovog cestitog i hrabrog mladica.

ODGOVORITE
Name

Dragi Marko

11.08.2015 22:31

Prvo zelim da ti kazem ako ovo citas da imas pravo na novcanu naknadu za tudju njegu i pomoc. Znaci, ako do sada nisi primao pomoc ti kao lice sa invaliditetom imas pravo na naknadu za tudju njegu i pomoc i sa roditeljima idi i podnesi zahtjev da to dobijes. Takodje, potrebno je da u svim gradovima u kojima se nalaze osobe sa hemofilijom bude dostupna terapija, a to nije trenutno tako, ali mi treba to da promjenimo. Drugo sto bih ti savjetovao je da se povezes sa licima koji boluju od iste bolesti kao ti i vidis kako se oni lijece i razmjenis iskustva, da pomazete jedni druge itd. Tako npr imas „Udruženje hemofiličara Republike Srpske“, „Udruženje hemofiličara BH“, „Udruženje hemofiličara Srbije“, „Udruženje hemofiličara CG“, a evo saljem ti par linkova da budes u toku: http://hemofilijars.com/ http://www.uhbh.org.ba/x/ http://forum.klix.ba/hemofilija-t65581.html http://www.hemofilija.rs/ http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/383072/Banja-Selters-Prvi-kamp-za-odrasle-sa-hemofilijom-i-inhibitorima-u-Srbiji http://forum.roda.hr/threads/55116-Hemofilija-iskustva-savjet-molim https://sr-rs.facebook.com/pages/Crnogorsko-dru%C5%A1tvo-za-hemofiliju-Montenegrin-Hemophilia-Society/131785460252927

ODGOVORITE