Сале "сијече" послије ''Трофеја Београда''!

Селектор ће пружити шансу свим изабраницима да наступе на турниру у Комбанк арени овог викенда. "Случај Марјановић" и даље боли...

Кошарка 12.08.2015 | 18:40
Сале "сијече" послије ''Трофеја Београда''!

"Не спремам се још да кратим списак", поручио је Александар Ђорђевић у уторак, одговарајући на питање када ће сузити избор играча на које рачуна за Еуробаскет.

Према његовим речима, сви ће сигурно бити у ротацији и у дуелу са Французима (среда), а и током традиционалног припремног турнира за викенд, на којем још учествују Венецуела, Кина и Русија.

Тек онда ће Ђорђевић имати непријатну дужност да каже ко неће наставити припреме.

"Не спремам се и даље за то. Имали смо повреде, па је била и добра одлука да почнемо са оволико играча, јер смо имали добар број да спроведемо тренинге, без адаптације идеја. Испунили смо план - можда не толико квалитативно, колико у односу на енергију, спремност. Бићемо у овом саставу и на Трофеју Београда. То су момци заслужили. Неће ми бити лако да се направи та селекција", изјавио је селектор.

Он је подсетио на то да су основне идеје састава присутне од првог дана, али и на то да су седмице које су прошле и које долазе одлична прилика да се те персоналне идеје и адаптирају.

"Неке основне идеје су ту, али припреме и јесу интересантне да би се играчи стварно видели на терену, у односу на игру, тактичке замисли и техничке замисли".

Да ли има дилеме?

"Ту и тамо. И не много, али... Као што видите, селекција је направљена тако да се у њој огледа садашњост, али и будућност. Кроз ову селекцију укључују се и млађи, који треба да буду носиоци када старији одлуче да је циклус завршен. Не можемо од старијих тражити да увек вуку и да носе. Циљ је да имамо играче који ће бити ту и наредних година и који ће знати шта се тражи, тако да код новијих увек има више објашњавања, али тога ће бити све мање", објаснио је Ђорђевић.

Упитан за проблеме кроз које је прошла репрезентација овог лета, селектор је дотакао у излагању и случај "Бобан Марјановић".

"Била је замишљена одређена визија игре и екипе. Поремећена је знате и сами како. И поремећена и те како. Не могу да се враћам на то. Поремећена је и идеја код играча, који су се спремали за одређену кошарку".

"Повреде су се дешавале код играча који нису навикли на наш начин рада - Милосављевић и Ерцег, Тео је изврнуо зглоб, тако сваке године, то је његов знак. Јавно нема потребе да износим те проблеме и да говорим, јер нисам такав човек и никоме није ни једноставно, ни лако, али адаптирали смо се у лету. Без жалопојки, али ми се уопште не свиђа како је то све урађено".

САД ИМАМО ВИШЕ ЛИДЕРА
"Ове године ситуација је таква да су момци имали и добре индивидуалне сезоне. Можда једино Бирчевић није био на нивоу, али имао је повреду, операцију, први пут је био у иностранству, па је мало отишао испод свог нивоа и зато није ту. Што се тиче ових играча, имали су богами добре сезоне, у смислу сазревања и игре на одређеном нивоу".

"За разлику од прошле, када већина осим Милоша Теодосића и донекле Крстића није имала лидерске улоге у својим тимовима, ове године се то променило и други играчи су достигли тај ниво добрих клупских лидера".

"Под тим, мислим на Немању Бјелицу, а има ту и један играч који није ту, али доста је играча који су дигли своје наступе... То је добро. Идемо да дигнемо свој ниво и летвицу резултата којем сви тежимо. Да се не задовољамо постигнутим, ни тимски, ни индивидуално".

Европско првенство одржаће од 5. до 20. септембра, а "орлови" ће почети учешће у Берлину, где ће им ривали бити Шпанија, Турска, Италија, Немачка и Исланд.

Коментари / 0

Оставите коментар