Sale "siječe" poslije ''Trofeja Beograda''!

Selektor će pružiti šansu svim izabranicima da nastupe na turniru u Kombank areni ovog vikenda. "Slučaj Marjanović" i dalje boli...

Košarka 12.08.2015 | 18:40
Sale "siječe" poslije ''Trofeja Beograda''!

"Ne spremam se još da kratim spisak", poručio je Aleksandar Đorđević u utorak, odgovarajući na pitanje kada će suziti izbor igrača na koje računa za Eurobasket.

Prema njegovim rečima, svi će sigurno biti u rotaciji i u duelu sa Francuzima (sreda), a i tokom tradicionalnog pripremnog turnira za vikend, na kojem još učestvuju Venecuela, Kina i Rusija.

Tek onda će Đorđević imati neprijatnu dužnost da kaže ko neće nastaviti pripreme.

"Ne spremam se i dalje za to. Imali smo povrede, pa je bila i dobra odluka da počnemo sa ovoliko igrača, jer smo imali dobar broj da sprovedemo treninge, bez adaptacije ideja. Ispunili smo plan - možda ne toliko kvalitativno, koliko u odnosu na energiju, spremnost. Bićemo u ovom sastavu i na Trofeju Beograda. To su momci zaslužili. Neće mi biti lako da se napravi ta selekcija", izjavio je selektor.

On je podsetio na to da su osnovne ideje sastava prisutne od prvog dana, ali i na to da su sedmice koje su prošle i koje dolaze odlična prilika da se te personalne ideje i adaptiraju.

"Neke osnovne ideje su tu, ali pripreme i jesu interesantne da bi se igrači stvarno videli na terenu, u odnosu na igru, taktičke zamisli i tehničke zamisli".

Da li ima dileme?

"Tu i tamo. I ne mnogo, ali... Kao što vidite, selekcija je napravljena tako da se u njoj ogleda sadašnjost, ali i budućnost. Kroz ovu selekciju uključuju se i mlađi, koji treba da budu nosioci kada stariji odluče da je ciklus završen. Ne možemo od starijih tražiti da uvek vuku i da nose. Cilj je da imamo igrače koji će biti tu i narednih godina i koji će znati šta se traži, tako da kod novijih uvek ima više objašnjavanja, ali toga će biti sve manje", objasnio je Đorđević.

Upitan za probleme kroz koje je prošla reprezentacija ovog leta, selektor je dotakao u izlaganju i slučaj "Boban Marjanović".

"Bila je zamišljena određena vizija igre i ekipe. Poremećena je znate i sami kako. I poremećena i te kako. Ne mogu da se vraćam na to. Poremećena je i ideja kod igrača, koji su se spremali za određenu košarku".

"Povrede su se dešavale kod igrača koji nisu navikli na naš način rada - Milosavljević i Erceg, Teo je izvrnuo zglob, tako svake godine, to je njegov znak. Javno nema potrebe da iznosim te probleme i da govorim, jer nisam takav čovek i nikome nije ni jednostavno, ni lako, ali adaptirali smo se u letu. Bez žalopojki, ali mi se uopšte ne sviđa kako je to sve urađeno".

SAD IMAMO VIŠE LIDERA
"Ove godine situacija je takva da su momci imali i dobre individualne sezone. Možda jedino Birčević nije bio na nivou, ali imao je povredu, operaciju, prvi put je bio u inostranstvu, pa je malo otišao ispod svog nivoa i zato nije tu. Što se tiče ovih igrača, imali su bogami dobre sezone, u smislu sazrevanja i igre na određenom nivou".

"Za razliku od prošle, kada većina osim Miloša Teodosića i donekle Krstića nije imala liderske uloge u svojim timovima, ove godine se to promenilo i drugi igrači su dostigli taj nivo dobrih klupskih lidera".

"Pod tim, mislim na Nemanju Bjelicu, a ima tu i jedan igrač koji nije tu, ali dosta je igrača koji su digli svoje nastupe... To je dobro. Idemo da dignemo svoj nivo i letvicu rezultata kojem svi težimo. Da se ne zadovoljamo postignutim, ni timski, ni individualno".

Evropsko prvenstvo održaće od 5. do 20. septembra, a "orlovi" će početi učešće u Berlinu, gde će im rivali biti Španija, Turska, Italija, Nemačka i Island.

Komentari / 0

Ostavite komentar