Торонто: Сјајна Јелена на старту!

Јелена Јанковић пласирала се у друго коло WТА турнира у Торонту победом над Каролин Гарсијом у два сета – 7:6, 6:2.

Тенис 11.08.2015 | 19:40
Торонто: Сјајна Јелена на старту!

Српска тенисерка одиграла је веома добар меч и добила је Францускињу трећи пут у њиховом четвртом међусобном окршају.

У првом сету није било брејк лопти, па је Јелена до предности дошла у тај-брејку, да би у другом сету одиграла још боље и са доста самопоуздања наставља турнир.

Самопоуздање ће јој у другом колу бити неопходно, пошто ће за ривалку имати Симону Халеп, тренутно трећу тенисерку света.

Француска тенисерка била је нешто сигурнија на старту, пре свега у гемовима у којима је сервирала, али ни Јелена није препуштала много поена код свог сервиса. Јелена је најближа брејк лоптама била у петом и 11. гему када се играло на разлику, али Гарсија није дозволила ривалки брејк шансу.

Са друге стране, српска тенисерка је сервирала све боље што је меч одмицао, па је о првом сету одлучио тај-брејк. У 13. гему Јанковићева је повела са 2:0, Гарсија је узвратила добивши наредна три поена, али српска тенисерка добила је пет од последњих шест и дошла је до вођства у сетовима.

Други сет почео је брејком Францускиње, али је Јелена одмах одговорила. Добила је наредна четири гема и тако је у потпуности преузела контролу. Српска тенисерка играла је веома добро чекајући грешке нервозне противнице и на крају је мирно привела меч крају још једним брејком - 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар