Toronto: Sjajna Jelena na startu!

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Torontu pobedom nad Karolin Garsijom u dva seta – 7:6, 6:2.

Tenis 11.08.2015 | 19:40
Toronto: Sjajna Jelena na startu!

Srpska teniserka odigrala je veoma dobar meč i dobila je Francuskinju treći put u njihovom četvrtom međusobnom okršaju.

U prvom setu nije bilo brejk lopti, pa je Jelena do prednosti došla u taj-brejku, da bi u drugom setu odigrala još bolje i sa dosta samopouzdanja nastavlja turnir.

Samopouzdanje će joj u drugom kolu biti neophodno, pošto će za rivalku imati Simonu Halep, trenutno treću teniserku sveta.

Francuska teniserka bila je nešto sigurnija na startu, pre svega u gemovima u kojima je servirala, ali ni Jelena nije prepuštala mnogo poena kod svog servisa. Jelena je najbliža brejk loptama bila u petom i 11. gemu kada se igralo na razliku, ali Garsija nije dozvolila rivalki brejk šansu.

Sa druge strane, srpska teniserka je servirala sve bolje što je meč odmicao, pa je o prvom setu odlučio taj-brejk. U 13. gemu Jankovićeva je povela sa 2:0, Garsija je uzvratila dobivši naredna tri poena, ali srpska teniserka dobila je pet od poslednjih šest i došla je do vođstva u setovima.

Drugi set počeo je brejkom Francuskinje, ali je Jelena odmah odgovorila. Dobila je naredna četiri gema i tako je u potpunosti preuzela kontrolu. Srpska teniserka igrala je veoma dobro čekajući greške nervozne protivnice i na kraju je mirno privela meč kraju još jednim brejkom - 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar