Нинковић: Звезда је моја ''жива рана''!

Српски фудбалер Милош Нинковић рекао је да му је тешко због тренутне ситуације у Црвеној звезди.

Фудбал 12.08.2015 | 17:00
Нинковић: Звезда је моја ''жива рана''!

Нинковић је осам и по сезона наступао за Динамо из Кијева, потом полусезону за Евијан, након чега је 2013. дошао у Звезду и помогао београдском клубу да освоји прву титулу после шест узастопних Партизана.

"Звезда ми је жива рана. Ово је најтежи период у историји клуба. Али, нама звездашима је остало само да се надамо", рекао је Нинковић за аустралијски државни радио СБС на српском језику.

Он је по истеку уговора након једне сезоне напустио црвено-беле и прошлу сезону је одиграо за Евијан, после чега се одлучио да оде у Аустралију. Он је додао да прати игре српских клубова у Европи.

"Пратим, наравно, и остале клубове и њихове игре у Европи. Војводина је направила огромно изненађење избацивши Сампдорију, Партизан има шансе да се пласира у Лигу шампиона. Бате је прошле године губио високим резултатом од Шахтјора", навео је Нинковић.

Нинковић је потписао уговор са Сиднејом, иако је имао понуду да остане у француском Евијану и ове сезоне.

"Искрено, годинама већ играм у Европи и некако ми је понестало мотивације. Тражио сам нови изазов. Гледао сам и породицу. Овде имају све услове за живот. Боље да ми деца овде одрастају, а не негде другде", казао је Нинковић.

Како је рекао, још упознаје нов начин живота и ужива, као и то да још не може да оцени квалитет свог новог клуба.

"Све је ново, али сви су ме одушевили, почев од тренера Арнолда. Играчи су врло љубазни. Када сам дошао, њих 15 ме је питало да ли ми је потребна нека помоћ. Играјући у Украјини и Француској нисам навикао на тако нешто. Имао са прилике да погледам само куп утакмицу коју је Сиднеј играо. Тешко је оценити квалитет тима, јер су играли против екипе која се бранила свих 90 минута", рекао је Нинковић.

Према његовим речима, циљ Сиднеја у новој сезони биће титула у аустралијском шампионату, коју је тај клуб последњи пут освојио 2010. године.

"Чуо сам да нису освојили првенство од 2010. године. Мислим да можемо то да урадимо ове сезоне. И Звезда је имала дуго паузу, шест година, па смо успели да вратимо пехар. Биће ово дуга сезона, чекају нас дуга путовања због азијске Лиге шампиона. Имамо добре играче и очекујем да освојимо титулу", рекао је овај 30-годишњак.

Он је казао да му је жао што му саиграч неће бити легендарни италијански фудбалер Алесандро Дел Пјеро, који је после две сезоне напустио Сиднеј и преселио се у Индију.

"Жао ми је што га нисам упознао. Када сам почињао да играм фудбал, он је био један од мојих идола. Не осећам страх због тога што треба да га заменим. Доживљавам то као част и обавезу. Са друге стране сам срећан што је у клубу остао Милош Димитријевић", казао је Нинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар