Ninković: Zvezda je moja ''živa rana''!

Srpski fudbaler Miloš Ninković rekao je da mu je teško zbog trenutne situacije u Crvenoj zvezdi.

Fudbal 12.08.2015 | 17:00
Ninković: Zvezda je moja ''živa rana''!

Ninković je osam i po sezona nastupao za Dinamo iz Kijeva, potom polusezonu za Evijan, nakon čega je 2013. došao u Zvezdu i pomogao beogradskom klubu da osvoji prvu titulu posle šest uzastopnih Partizana.

"Zvezda mi je živa rana. Ovo je najteži period u istoriji kluba. Ali, nama zvezdašima je ostalo samo da se nadamo", rekao je Ninković za australijski državni radio SBS na srpskom jeziku.

On je po isteku ugovora nakon jedne sezone napustio crveno-bele i prošlu sezonu je odigrao za Evijan, posle čega se odlučio da ode u Australiju. On je dodao da prati igre srpskih klubova u Evropi.

"Pratim, naravno, i ostale klubove i njihove igre u Evropi. Vojvodina je napravila ogromno iznenađenje izbacivši Sampdoriju, Partizan ima šanse da se plasira u Ligu šampiona. Bate je prošle godine gubio visokim rezultatom od Šahtjora", naveo je Ninković.

Ninković je potpisao ugovor sa Sidnejom, iako je imao ponudu da ostane u francuskom Evijanu i ove sezone.

"Iskreno, godinama već igram u Evropi i nekako mi je ponestalo motivacije. Tražio sam novi izazov. Gledao sam i porodicu. Ovde imaju sve uslove za život. Bolje da mi deca ovde odrastaju, a ne negde drugde", kazao je Ninković.

Kako je rekao, još upoznaje nov način života i uživa, kao i to da još ne može da oceni kvalitet svog novog kluba.

"Sve je novo, ali svi su me oduševili, počev od trenera Arnolda. Igrači su vrlo ljubazni. Kada sam došao, njih 15 me je pitalo da li mi je potrebna neka pomoć. Igrajući u Ukrajini i Francuskoj nisam navikao na tako nešto. Imao sa prilike da pogledam samo kup utakmicu koju je Sidnej igrao. Teško je oceniti kvalitet tima, jer su igrali protiv ekipe koja se branila svih 90 minuta", rekao je Ninković.

Prema njegovim rečima, cilj Sidneja u novoj sezoni biće titula u australijskom šampionatu, koju je taj klub poslednji put osvojio 2010. godine.

"Čuo sam da nisu osvojili prvenstvo od 2010. godine. Mislim da možemo to da uradimo ove sezone. I Zvezda je imala dugo pauzu, šest godina, pa smo uspeli da vratimo pehar. Biće ovo duga sezona, čekaju nas duga putovanja zbog azijske Lige šampiona. Imamo dobre igrače i očekujem da osvojimo titulu", rekao je ovaj 30-godišnjak.

On je kazao da mu je žao što mu saigrač neće biti legendarni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero, koji je posle dve sezone napustio Sidnej i preselio se u Indiju.

"Žao mi je što ga nisam upoznao. Kada sam počinjao da igram fudbal, on je bio jedan od mojih idola. Ne osećam strah zbog toga što treba da ga zamenim. Doživljavam to kao čast i obavezu. Sa druge strane sam srećan što je u klubu ostao Miloš Dimitrijević", kazao je Ninković.

Komentari / 0

Ostavite komentar