Сале: Не кријемо - идемо на медаљу!

Селектор кошаркаске репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан досадашњим делом припрема.

Кошарка 13.08.2015 | 09:20
Сале: Не кријемо - идемо на медаљу!

Он је додао да једва чека предстојеће утакмице како би се национални тим што боље уиграо за Европско првенство.

Српски кошаркаси су се синоћ реванширали Французима за пораз у Нансију (78:65), док ће за викенд, такодје у Комбанк арени, уцествовати на традиционалном турниру Трофеј Београда.

"Улазимо у сферу како ова репрезентација треба да игра, да одбрана буде прво оружије са којим желимо да се супроставимо свим селекцијама, па и екипи Француске. Французи су дошли у најјачем саставу и имају савршену атмосферу у тиму. Ово је био први сусрет репрезентације пред публиком у Београду после сребра из Спаније. Као и сваку утакмицу до сада идемо на победу, која може да буде јако важна у наставку припрема", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Комбанк арени.

Он је додао да су Милош Теодосић и Зоран Ерцег почели да раде са тимом, док ће се Драган Милосављевич за пар дана прикључити екипи.

"Враћамо се после три недеље у Београд, прошли смо припреме у Крањској Гори и турнир у Француској, који није био лак за играче због високе температуре у Вилербану и Нансију. Французи су играли са четворицом косаркаса више од 25 минута. Очигледно им је било стало да победе репрезентацију Србије и дају нам поруку", истакао је Ђорђевић.

Он је улогу фаворита на ЕП препустио "триколорима", који бране титулу освојену на прошлом шампионату у Словенији.

"Ми смо једна од екипа која це ићи на медаљу, нема разлога да се кријемо, али Французи су први фаворити. Они бране титулу, играју постену кошарку, Дијао је прави капитен и лидер тима заједно са Паркером", рекао је Ђорђевић.

Током боравка у Београду косаркаски репрезентативци ће се укљуцити у акцију Удружења за помоћ и подршку особама са цистичном фибриозом која има за циљ да упозна јавност о реткој, генетски условљеној, прогресивној и неизлечивој болести.

Првенство Европе биће одрзано од 5. до 20. септембра у Француској, Хрватској, Летонији и Немачкој. Србија ће играти у групи Б у Берлину са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и Немачком.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раде

13.08.2015 07:25

Србија!!!

ОДГОВОРИТЕ