Sale: Ne krijemo - idemo na medalju!

Selektor košarkaske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema.

Košarka 13.08.2015 | 09:20
Sale: Ne krijemo - idemo na medalju!

On je dodao da jedva čeka predstojeće utakmice kako bi se nacionalni tim što bolje uigrao za Evropsko prvenstvo.

Srpski košarkasi su se sinoć revanširali Francuzima za poraz u Nansiju (78:65), dok će za vikend, takodje u Kombank areni, ucestvovati na tradicionalnom turniru Trofej Beograda.

"Ulazimo u sferu kako ova reprezentacija treba da igra, da odbrana bude prvo oružije sa kojim želimo da se suprostavimo svim selekcijama, pa i ekipi Francuske. Francuzi su došli u najjačem sastavu i imaju savršenu atmosferu u timu. Ovo je bio prvi susret reprezentacije pred publikom u Beogradu posle srebra iz Spanije. Kao i svaku utakmicu do sada idemo na pobedu, koja može da bude jako važna u nastavku priprema", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kombank areni.

On je dodao da su Miloš Teodosić i Zoran Erceg počeli da rade sa timom, dok će se Dragan Milosavljevič za par dana priključiti ekipi.

"Vraćamo se posle tri nedelje u Beograd, prošli smo pripreme u Kranjskoj Gori i turnir u Francuskoj, koji nije bio lak za igrače zbog visoke temperature u Vilerbanu i Nansiju. Francuzi su igrali sa četvoricom kosarkasa više od 25 minuta. Očigledno im je bilo stalo da pobede reprezentaciju Srbije i daju nam poruku", istakao je Đorđević.

On je ulogu favorita na EP prepustio "trikolorima", koji brane titulu osvojenu na prošlom šampionatu u Sloveniji.

"Mi smo jedna od ekipa koja ce ići na medalju, nema razloga da se krijemo, ali Francuzi su prvi favoriti. Oni brane titulu, igraju postenu košarku, Dijao je pravi kapiten i lider tima zajedno sa Parkerom", rekao je Đorđević.

Tokom boravka u Beogradu kosarkaski reprezentativci će se ukljuciti u akciju Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibriozom koja ima za cilj da upozna javnost o retkoj, genetski uslovljenoj, progresivnoj i neizlečivoj bolesti.

Prvenstvo Evrope biće odrzano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Hrvatskoj, Letoniji i Nemačkoj. Srbija će igrati u grupi B u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade

13.08.2015 07:25

Srbija!!!

ODGOVORITE