Максимовић најскупљи Србин овог љета?!

Штопер Торина већ недељама је на мети Наполија, али председник његовог клуба одолева понудама.

Фудбал 12.08.2015 | 14:20
Максимовић најскупљи Србин овог љета?!

Никола Максимовић могао би овог лета да промени средину после две сезоне у дресу Торина и 50 наступа у Серији А.

Захваљујући чврстој позицији, коју у преговорима са Наполијем држи председник Торина Урбано Каиро, некадашњи штопер ужичке Слободе и Црвене звезде могао би да постане и најскупљи српски фудбалер овог лета, као и један од најскупљих у овом веку!

Јер, Каиро тврди да Максимовић није ништа лошији играч од младог репрезентативца Италије Алесија Ромањолија, чији трансфер из Роме у Милан за 25 милиона евра (плус бонуси) се управо приводи крају.

"Максимовић сигурно вреди колико и Ромањоли! Ако би на нашу адресу стигла сензационална понуда, наравно да не бих стајао на путу. Али, Максимовић је за нас важан играч и желимо да га задржимо", изјавио је Каиро.

Торино је већ остао без једног стандардног дефанзивца из прошле сезоне, а то је десни бек Матео Дармијан, који је прешао у Манчестер јунајтед.

Наполи је за Максимовића прво нудио 15 милиона евра и био одбијен. Италијански медији наводе да најновија понуда износи 18 милиона евра, уз бонусе у зависности од остварења одређених спортских циљева.

Као што је Рома за Ромањолија дуго тражила 30 милиона евра, па пристала на нешто мање, спекулише се да би Каиро - који према незваничним информацијама тражи 20 милиона за штопера из Бајине Баште - могао да пружи руку челнику Наполија Аурелију де Лаурентису и изда исписницу за поменутих 18 милиона евра.

Александар Митровић из Андерлехта је недавно прешао у Њукасл за 12,5 милиона фунти, што у еврима износи 17,7 милиона, док је У20 репрезентативац Сергеј Милинковић Савић напустио Генк и појачао Лацио за 10 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар