Maksimović najskuplji Srbin ovog ljeta?!

Štoper Torina već nedeljama je na meti Napolija, ali predsednik njegovog kluba odoleva ponudama.

Fudbal 12.08.2015 | 14:20
Maksimović najskuplji Srbin ovog ljeta?!

Nikola Maksimović mogao bi ovog leta da promeni sredinu posle dve sezone u dresu Torina i 50 nastupa u Seriji A.

Zahvaljujući čvrstoj poziciji, koju u pregovorima sa Napolijem drži predsednik Torina Urbano Kairo, nekadašnji štoper užičke Slobode i Crvene zvezde mogao bi da postane i najskuplji srpski fudbaler ovog leta, kao i jedan od najskupljih u ovom veku!

Jer, Kairo tvrdi da Maksimović nije ništa lošiji igrač od mladog reprezentativca Italije Alesija Romanjolija, čiji transfer iz Rome u Milan za 25 miliona evra (plus bonusi) se upravo privodi kraju.

"Maksimović sigurno vredi koliko i Romanjoli! Ako bi na našu adresu stigla senzacionalna ponuda, naravno da ne bih stajao na putu. Ali, Maksimović je za nas važan igrač i želimo da ga zadržimo", izjavio je Kairo.

Torino je već ostao bez jednog standardnog defanzivca iz prošle sezone, a to je desni bek Mateo Darmijan, koji je prešao u Mančester junajted.

Napoli je za Maksimovića prvo nudio 15 miliona evra i bio odbijen. Italijanski mediji navode da najnovija ponuda iznosi 18 miliona evra, uz bonuse u zavisnosti od ostvarenja određenih sportskih ciljeva.

Kao što je Roma za Romanjolija dugo tražila 30 miliona evra, pa pristala na nešto manje, spekuliše se da bi Kairo - koji prema nezvaničnim informacijama traži 20 miliona za štopera iz Bajine Bašte - mogao da pruži ruku čelniku Napolija Aureliju de Laurentisu i izda ispisnicu za pomenutih 18 miliona evra.

Aleksandar Mitrović iz Anderlehta je nedavno prešao u Njukasl za 12,5 miliona funti, što u evrima iznosi 17,7 miliona, dok je U20 reprezentativac Sergej Milinković Savić napustio Genk i pojačao Lacio za 10 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar