Зоран Драгић вишак у Бостону!

Селтикси се одрекли 26-годишњег бека који се враћа у Европу.

Кошарка 12.08.2015 | 13:00
Зоран Драгић вишак у Бостону!

Зоран Драгић је испунио дечачке снове и окушао се у најјачој конкуренцији на планети, али после године "преко баре" схватио је да му је у Европи ипак најлепше. А и Бостон Селтикси су уручили отказ млађем од браће Драгић који није успео да се докаже у НБА лиги, па следи повратак на Стари континент.

Подсетимо, Зоран Драгић је 2014. године из Уникахе прешао у редове Финикс Санса где је наступао у тандему са старијим и показало се у великој мери квалитетнијим братом Гораном. Након тога је играо у Мајамију, да би крајем јула био трејдован у Бостон Селтиксе који су га данас отпустили.

Први на листи непотребних у Бостону нашао се баш Зоран Драгић који је један од тројице кошаркаша који ће у овом периоду напустити Селтиксе како би освајач 17 титула НБА лиге свео ростер на пропозицијама предвиђених 15 имена. Како се тврди, узданица Јурија Здовца за септембарски Евробаскет није претерано размишљао о новом ангажману на америчком тлу, већ ће сасвим извесно у наредном периоду потписати за неки од конкурентнијих европских тимова.

У протеклој сезони је у дресовима Финикса и Мајамија на 16 мечева просечно бележио 1,8 поена за 4,7 минута на паркету. Најсветлији део једногодишњег боравка Зорана Драгића у САД јесте окршај против Филаделфије средином априла у којем је био један од најзапаженијих са 22 поена и две асистенције и показао да ипак може да допринесе игри једног НБА лигаша. У јулу овог лета је у тандему са Дејвидом Лијем, Драгић стигао у Масачусетс док је поред новчане накнаде Мајами Хит разменио по једног пика друге рунде са Селтиксима.

Коментари / 0

Оставите коментар