Zoran Dragić višak u Bostonu!

Seltiksi se odrekli 26-godišnjeg beka koji se vraća u Evropu.

Košarka 12.08.2015 | 13:00
Zoran Dragić višak u Bostonu!

Zoran Dragić je ispunio dečačke snove i okušao se u najjačoj konkurenciji na planeti, ali posle godine "preko bare" shvatio je da mu je u Evropi ipak najlepše. A i Boston Seltiksi su uručili otkaz mlađem od braće Dragić koji nije uspeo da se dokaže u NBA ligi, pa sledi povratak na Stari kontinent.

Podsetimo, Zoran Dragić je 2014. godine iz Unikahe prešao u redove Finiks Sansa gde je nastupao u tandemu sa starijim i pokazalo se u velikoj meri kvalitetnijim bratom Goranom. Nakon toga je igrao u Majamiju, da bi krajem jula bio trejdovan u Boston Seltikse koji su ga danas otpustili.

Prvi na listi nepotrebnih u Bostonu našao se baš Zoran Dragić koji je jedan od trojice košarkaša koji će u ovom periodu napustiti Seltikse kako bi osvajač 17 titula NBA lige sveo roster na propozicijama predviđenih 15 imena. Kako se tvrdi, uzdanica Jurija Zdovca za septembarski Evrobasket nije preterano razmišljao o novom angažmanu na američkom tlu, već će sasvim izvesno u narednom periodu potpisati za neki od konkurentnijih evropskih timova.

U protekloj sezoni je u dresovima Finiksa i Majamija na 16 mečeva prosečno beležio 1,8 poena za 4,7 minuta na parketu. Najsvetliji deo jednogodišnjeg boravka Zorana Dragića u SAD jeste okršaj protiv Filadelfije sredinom aprila u kojem je bio jedan od najzapaženijih sa 22 poena i dve asistencije i pokazao da ipak može da doprinese igri jednog NBA ligaša. U julu ovog leta je u tandemu sa Dejvidom Lijem, Dragić stigao u Masačusets dok je pored novčane naknade Majami Hit razmenio po jednog pika druge runde sa Seltiksima.

Komentari / 0

Ostavite komentar