Најава: Суперкуп Европе - шпанска посла!

Барселона и Севиља у уторак од 20.45 у Тбилисију играју за први међународни трофеј у сезони.

Фудбал 11.08.2015 | 13:40
Најава: Суперкуп Европе - шпанска посла!

Утакмице за УЕФА Суперкуп су ревијалног карактера, али када се за први континентални трофеј боре екипе из исте земље, такмичарски моменат добија на значају јер ривали међусобно “опипавају пулс”. У уторак од 20.45 у Тбилисију (Арена Спорт 1) имамо управо такав случај пошто се састају Барселона и Севиља чији су дуели увек узбудљиви и квалитетни, па се надамо да ћемо имати шта да видимо.

Могло би се рећи да је Севиља мотивисанија, пре свега због жеље да после пет година коначно савлада Каталонце. Актуелни освајач Лиге Европе био је веома активан на тржишту фудбалера, али бројне промене (у оба смера) узеле су данак на припремним мечевима на којима се видело да ће тренер Унај Емери имати много посла око имплементације својих идеја и проналажења најбољих 11. Андалужани највише очекују од Јевхена Конопљанке, али видећемо и како ће украјински плејмејкер да се уклопи у шпански фудбал, и како ће његовим новим саиграчима ићи без убојитог Колумбијца Карлоса Баке, који је појачао Милан. Што се тиче Барсе, забрана трансфера због кршења финансијског фер-плеја (придошлице Арда Туран из мадридског Атлетика и Алекс Видал, који је купљен баш од Севиље, не могу да буду регистровани до 1. јануара) погодила их је углавном са маркетиншке стране; играчки гледано, екипи која је освојила Примеру, Куп краља и Лигу шампиона ништа не недостаје, мада је донекле изгубила харизму због одласка капитена Ћавија, који је годинама био стуб везног реда Блаугране, али је лани махом био епизодиста. Истина, Барсин тренер Луис Енрике у наредних петнаестак дана не може да рачуна на Нејмара који је оболео од заушки, али и без сјајног Бразилца Каталонци су јаки као црна земља.

Поменули смо Севиљин петогодишњи победнички пост у међусобним сусретима. Хтели – не хтели, неуиграни црвено-бели ће се због њега осећати инфериорно, што би требало да олакша посао Барселони, тим пре што би победом вратила противнику мило за драго за 0:3 у УЕФА Суперкупу из 2006. и изједначила се с рекордером Миланом, који је овај трофеј освојио пет пута. Традиција обећава и доста голова на обе стране...

БАРСА НА ПРИПРЕМАМА

ЛА Галакси 2:1
Ман. Јун. 1:3
Челси 2:2
Фјорентина 1:2
Рома 3:0

СЕВИЉА НА ПРИПРЕМАМА

Вердер 1:3
Ремс 2:1
Вотфорд 1:0
Брајтон 0:1
АЕК 1:1

Коментари / 0

Оставите коментар