Najava: Superkup Evrope - španska posla!

Barselona i Sevilja u utorak od 20.45 u Tbilisiju igraju za prvi međunarodni trofej u sezoni.

Fudbal 11.08.2015 | 13:40
Najava: Superkup Evrope - španska posla!

Utakmice za UEFA Superkup su revijalnog karaktera, ali kada se za prvi kontinentalni trofej bore ekipe iz iste zemlje, takmičarski momenat dobija na značaju jer rivali međusobno “opipavaju puls”. U utorak od 20.45 u Tbilisiju (Arena Sport 1) imamo upravo takav slučaj pošto se sastaju Barselona i Sevilja čiji su dueli uvek uzbudljivi i kvalitetni, pa se nadamo da ćemo imati šta da vidimo.

Moglo bi se reći da je Sevilja motivisanija, pre svega zbog želje da posle pet godina konačno savlada Katalonce. Aktuelni osvajač Lige Evrope bio je veoma aktivan na tržištu fudbalera, ali brojne promene (u oba smera) uzele su danak na pripremnim mečevima na kojima se videlo da će trener Unaj Emeri imati mnogo posla oko implementacije svojih ideja i pronalaženja najboljih 11. Andalužani najviše očekuju od Jevhena Konopljanke, ali videćemo i kako će ukrajinski plejmejker da se uklopi u španski fudbal, i kako će njegovim novim saigračima ići bez ubojitog Kolumbijca Karlosa Bake, koji je pojačao Milan. Što se tiče Barse, zabrana transfera zbog kršenja finansijskog fer-pleja (pridošlice Arda Turan iz madridskog Atletika i Aleks Vidal, koji je kupljen baš od Sevilje, ne mogu da budu registrovani do 1. januara) pogodila ih je uglavnom sa marketinške strane; igrački gledano, ekipi koja je osvojila Primeru, Kup kralja i Ligu šampiona ništa ne nedostaje, mada je donekle izgubila harizmu zbog odlaska kapitena Ćavija, koji je godinama bio stub veznog reda Blaugrane, ali je lani mahom bio epizodista. Istina, Barsin trener Luis Enrike u narednih petnaestak dana ne može da računa na Nejmara koji je oboleo od zauški, ali i bez sjajnog Brazilca Katalonci su jaki kao crna zemlja.

Pomenuli smo Seviljin petogodišnji pobednički post u međusobnim susretima. Hteli – ne hteli, neuigrani crveno-beli će se zbog njega osećati inferiorno, što bi trebalo da olakša posao Barseloni, tim pre što bi pobedom vratila protivniku milo za drago za 0:3 u UEFA Superkupu iz 2006. i izjednačila se s rekorderom Milanom, koji je ovaj trofej osvojio pet puta. Tradicija obećava i dosta golova na obe strane...

BARSA NA PRIPREMAMA

LA Galaksi 2:1
Man. Jun. 1:3
Čelsi 2:2
Fjorentina 1:2
Roma 3:0

SEVILJA NA PRIPREMAMA

Verder 1:3
Rems 2:1
Votford 1:0
Brajton 0:1
AEK 1:1

Komentari / 0

Ostavite komentar