Познато више од 20 амбасадора Србије

Одређено је више од 20 нових амбасадора и генералних конзула Србије. Договор о томе постигли су председник Србије Томислав Николић, премијер Александар Вучић и шеф дипломатије Ивица Дачић.

Србија 11.08.2015 | 10:00
Познато више од 20 амбасадора Србије

Са место амбасадора у Риму Ана Хрустановић прелази на дужност шефа мисије Србије при ЕУ у Бриселу, где ће наследити Душана Лопандића, који одлази у Стокхолм.

У Риму ће службовати Зорана Влатковић, шефица кабинета Ивице Дачића, која је радил и у МУП-у, док ће амбасадор у Немачкој бити Душан Црногорчевић, до сада шеф мисије у Шведској.

Како је планирано, амбасадор у Пољској биће Никола Зуровац, досадашњи отправник послова, за Загреб је предложена Мира Николић, која је била помоћник министра спољних послова за мултилатералу.

Амбасадор Србије у Никозији биће Марко Благојевић, бивши генерални секретар МСП, док ће Србију у Ослу представљати Сузана Бошковић, која је била заменик генералног секретара МСП.

У Ирану би амбасадорко место требало да буде поверено Томиславу Ðурину, бившем амбасадору у Македонији, док ће, највероватније, први дипломата Србије у Ираку бити Милисав Пајић, некада амбасадор у Мексику.

На челу амбасаде у Атини требало би да буде бивши амбасадор у Турској Душан Спасојевић, а у Лисабону саветник председника Николића, Оливер Антић.

Амбасадор Србије у Либану, на предлог потпредседника владе и министра Расима Љајића, требало би да постане Емир Елфић, који је у јавности познат као шурак санџачког муфтије Муамера Зукорлића, док је кандидат за амбасадора у Саудијској Арабији муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић, наводи лист.

На челу амбасаде у Катару требало би да буде имонована Јасминка Поздерац, у Либији највероватније Драган Тодоровић, а у Индонезији Слободан Маринковић.

У Латинској Америци, за амбасадора у Аргентини биће предложена Јелена Баћовић, која је била у Шпанији, а за Кубу Данило Пантовић, који је и раније био у Хавани.

Извор: Србија данас 

Коментари / 0

Оставите коментар