Нови скуп подршке Оливеру Ивановићу

У Новом Саду вечерас ће бити одржан скуп подршке лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" /СДП/ Оливеру Ивановићу, који у затвору у Косовској Митровици већ пети дан штрајкује глађу због одлуке суда да му продужи притвор.

Србија 11.08.2015 | 09:45
Нови скуп подршке Оливеру Ивановићу

Скуп подршке Ивановићу, који је већ 19 мјесеци у судском притвору, на новосадском Тргу слободе организује група грађана. Митинг ће бити одржан под називом "Нови Сад уз Оливера - за живот, за правду, за слободу".

Немања Старовић, један од организатора скупа, позвао је Новосађане да дају подршку Ивановићу који се више од годину дана налази у косовском затвору.

"Ниједан од 47 до сада испитаних сведока није подржао наводе оптужнице која је против Ивановића монтирана, са искључивим циљем да се створи вештачки етнички баланса у раду косовског правосуђа. Зарто, покажимо Оливеру, његовој породици и свим Србима на Косову и Метохији и покажимо им да нису сами", рекао је Старовић у изјави новосадским новинарима.

Слични скупови одржани су јуче у Косовоској Митровици и Приштини, а подршку Ивановићу јуче је изразио и предсједник Владе Србије Александар Вучић.

Оливер Ивановић штрајкује глађу од 7. августа због одлуке суда да му продужи притвор.

Оливер Ивановић ухапшен је 27. јануара прошле године и од тада се налази у притвору под оптужбом за наводне ратне злочине.

На суђењу, које је почело 18. децембра прошле године, саслушано је више од 30 свједока оптужнице од којих ниједан није оптужио Ивановића да је починио било које кривично дјело.

Почетак скупа у Новом Саду планиран је за 19.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар