Novi skup podrške Oliveru Ivanoviću

U Novom Sadu večeras će biti održan skup podrške lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" /SDP/ Oliveru Ivanoviću, koji u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici već peti dan štrajkuje glađu zbog odluke suda da mu produži pritvor.

Srbija 11.08.2015 | 09:45
Novi skup podrške Oliveru Ivanoviću

Skup podrške Ivanoviću, koji je već 19 mjeseci u sudskom pritvoru, na novosadskom Trgu slobode organizuje grupa građana. Miting će biti održan pod nazivom "Novi Sad uz Olivera - za život, za pravdu, za slobodu".

Nemanja Starović, jedan od organizatora skupa, pozvao je Novosađane da daju podršku Ivanoviću koji se više od godinu dana nalazi u kosovskom zatvoru.

"Nijedan od 47 do sada ispitanih svedoka nije podržao navode optužnice koja je protiv Ivanovića montirana, sa isključivim ciljem da se stvori veštački etnički balansa u radu kosovskog pravosuđa. Zarto, pokažimo Oliveru, njegovoj porodici i svim Srbima na Kosovu i Metohiji i pokažimo im da nisu sami", rekao je Starović u izjavi novosadskim novinarima.

Slični skupovi održani su juče u Kosovoskoj Mitrovici i Prištini, a podršku Ivanoviću juče je izrazio i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Oliver Ivanović štrajkuje glađu od 7. avgusta zbog odluke suda da mu produži pritvor.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru pod optužbom za navodne ratne zločine.

Na suđenju, koje je počelo 18. decembra prošle godine, saslušano je više od 30 svjedoka optužnice od kojih nijedan nije optužio Ivanovića da je počinio bilo koje krivično djelo.

Početak skupa u Novom Sadu planiran je za 19.00 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar