Лука Јовић: Да није било Жилета, избацили би ме на улицу!

„Захваљујући Братиславу Живковићу сам остао у Звезди, лако ми је да играм са мајстором Вијеиром“, поручује млади нападач.

Фудбал 12.08.2015 | 09:40
Лука Јовић: Да није било Жилета, избацили би ме на улицу!

Од Звездиног анђела до једног од ђавола клуба. Ову руту константно прелази суперталентовани нападач црвено-белих Лука Јовић. У тренуцима очаја, када Звезди не иде добро, има оних који га поистовећују са младом покондиреном тиквом која се покварила после сезоне у сениорском тиму. Виде у њему неког ко је занесен афирмативним писањем о себи, милионима који му пролазе поред главе, душом отишао из матичног клуба.

Међутим, када се деси Вождовац постоје и они који и даље упорно понављају да у Луки и осталој Звездиној деци лежи спас. Трећим голом у сезони најмлађи стрелац у историји Црвене звезде потврдио је звање специјалисте за Змајеве, центарфора коме је судбина одредила да уништава бившег учитеља Братислава Живковића.
„Много ми је жао Жилета. Видео сам колико се изнервирао и колико се наљутио на судију. Он је најзаслужнији човек што сам и даље у Звезди. Када сам био код њега у омладинској школи размишљао сам да одем из клуба. Али он је учинио све да останем, и то је био пун погодак. Сећам се да су нас петорицу кадета хтели да избаце из стана, јер клуб није плаћао кирију. Искључили су нам и кабловску. Међутим, онда се појавио Живковић и све платио. Чак нешто и унапред. Бићу му захвалан док сам жив, мада се наместило да сада редовно дајем голове против њега“, рекао је за наш портал Лука Јовић.

Добила је Звезда вештачко дисање тријумфом на Врачару. Нови кикс продубио би и онако незапамћену кризу у Љутице Богдана. И лице младог нападача откривало је да су бодови против Вождовца за играче Црвене звезде имали дејство бронхи бомбона.
„Јако тежак меч за све нас. Као и у претходним мечевима нисмо имали прави приступ, примили смо гол још на почетку. А знамо како је тешко против оваквих екипа, на терену мањих димензија. Добра ствар је што смо показали да нам је форма у успону. Одиграли смо можда најбољи меч у сезони, али и даље је то на неких 50 посто наших могућности. Можемо још боље... Али дали смо три гола, за разлику од сусрета са Радмичким кад смо се поштено мучили“.

Добро распложен дијагностиковао је све проблеме у игри тима Миодрага Божовића.
„Звезда ће бити права када сви буду играли како знају. Нас неколико још не може да пронађе праву форму, ја се још тражим. Иде набоље. Добро тренирамо, имамо одличног тренера. Чукарички нас чека за два дана. Имаћемо озбиљан мотив, прошле сезоне их нисмо победили, чак им гол нисмо дали“.

Лаици су после Звездиног преокрета у режији Вијеире и Луке Јовића одмах констатовали да Звездина деветка и искусни Португалац одговарају један другоме као шал врату. Енергичност и тражење простора Уга Вијеире допуњена је реализаторским способностима Луке Јовића. Био је то бинго Миодрага Божовића.

„Уго и ја смо различити типови нападача. За њега слободно може да се каже да је мајстор. Прави мајстор фудбала. Ја сам мајстор шеснаестерца, али он је мајстор на целом терену што показује његова каријера (смех прим. аут.). Исто мислим да бисмо се добро снашли. Са њим ја лако играти, осећам то и на тренинзима... Видели сте како им је само ћушно гол главом, а висок је 170 центиметара“.

После гола главом Сикимића све је указивало да ће Звездин овогодишњи хорор добити нови чин. Међутим, Божовић је предосетио Јовићеву креацију из 64. минута и реализацију после одличног паса Петковића.

„Знао сам да ћемо да преокренемо. Срећа нас није пратила од почетка сезоне, а видели сте Партизан, они дају гол у 95. минуту. Међутим, они су јако квалитетан тим, створили су безброј шанси, и ако ћемо искрено заслужили су да победе Спартак. Али и ми смо заслужили да добијемо Вождовац, па и Раднички из Ниша. Нисмо играли нешто, али ривал нас је казнио, иако је шутнуо два пута на гол".

Четири утакмице – три гола. Учинак који би требало да промовише Луку Јовића у први нападачки избор Миодрага Божовића.

„Ја дајем све од себе. Заиста на тренеру је да одлучи, волео бих да играм на сваком мечу. Надам се да ћу се наметнути“.

Од дана када је крочио у свлачионицу подно северне трибине Маракане за Јовића се зна да је предоређен за велике ствари, али да не може да се отараси дечачких грехова. Старе кајле у Звездиној свлачионици (Милијаш, Мијаиловић) знали су да му одузимају кесе са слаткишима. Они су отишли, а проблеми са килажом Луке Јовића су остали. О томе је и причао тренер Миодраг Божовић.
„Смршао сам три килограма од почетка припрема. Ја знам да ћу смршати, јер сам поправио исхрану. Имам само осам посто масти у телу, и онда је нормално што не могу одмах да скинем килограм или два. Морам постепено. И надам се да ћу што пре да поправим кондицију што би рекао Гроф“.

Одлазећи генерални директор Звезде Звездан Терзић размишљао је прошле године да ангажује нутриционисту који би имао задатак да редукују исхрану Луки Јовићу.
„Не треба ми то. Млад сам и хоћу сам да научим да се контролишем. Ваљда ја најбоље знам шта је најбоље за мене, шта неко други има да ми прича. Избацио сам слаткише и газиране сокове, и мислим да то иде набоље“.

Нема нутриционисту, али млади ас има озбиљну контролу. Реч је о лепшој половини.
„Моја Анђела је најбоља контрола.Не да ми да пијем газиране сокове, да купујем пице и пљескавице“, нашалио се Јовић.

Коментари / 0

Оставите коментар