Luka Jović: Da nije bilo Žileta, izbacili bi me na ulicu!

„Zahvaljujući Bratislavu Živkoviću sam ostao u Zvezdi, lako mi je da igram sa majstorom Vijeirom“, poručuje mladi napadač.

Fudbal 12.08.2015 | 09:40
Luka Jović: Da nije bilo Žileta, izbacili bi me na ulicu!

Od Zvezdinog anđela do jednog od đavola kluba. Ovu rutu konstantno prelazi supertalentovani napadač crveno-belih Luka Jović. U trenucima očaja, kada Zvezdi ne ide dobro, ima onih koji ga poistovećuju sa mladom pokondirenom tikvom koja se pokvarila posle sezone u seniorskom timu. Vide u njemu nekog ko je zanesen afirmativnim pisanjem o sebi, milionima koji mu prolaze pored glave, dušom otišao iz matičnog kluba.

Međutim, kada se desi Voždovac postoje i oni koji i dalje uporno ponavljaju da u Luki i ostaloj Zvezdinoj deci leži spas. Trećim golom u sezoni najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde potvrdio je zvanje specijaliste za Zmajeve, centarfora kome je sudbina odredila da uništava bivšeg učitelja Bratislava Živkovića.
„Mnogo mi je žao Žileta. Video sam koliko se iznervirao i koliko se naljutio na sudiju. On je najzaslužniji čovek što sam i dalje u Zvezdi. Kada sam bio kod njega u omladinskoj školi razmišljao sam da odem iz kluba. Ali on je učinio sve da ostanem, i to je bio pun pogodak. Sećam se da su nas petoricu kadeta hteli da izbace iz stana, jer klub nije plaćao kiriju. Isključili su nam i kablovsku. Međutim, onda se pojavio Živković i sve platio. Čak nešto i unapred. Biću mu zahvalan dok sam živ, mada se namestilo da sada redovno dajem golove protiv njega“, rekao je za naš portal Luka Jović.

Dobila je Zvezda veštačko disanje trijumfom na Vračaru. Novi kiks produbio bi i onako nezapamćenu krizu u Ljutice Bogdana. I lice mladog napadača otkrivalo je da su bodovi protiv Voždovca za igrače Crvene zvezde imali dejstvo bronhi bombona.
„Jako težak meč za sve nas. Kao i u prethodnim mečevima nismo imali pravi pristup, primili smo gol još na početku. A znamo kako je teško protiv ovakvih ekipa, na terenu manjih dimenzija. Dobra stvar je što smo pokazali da nam je forma u usponu. Odigrali smo možda najbolji meč u sezoni, ali i dalje je to na nekih 50 posto naših mogućnosti. Možemo još bolje... Ali dali smo tri gola, za razliku od susreta sa Radmičkim kad smo se pošteno mučili“.

Dobro raspložen dijagnostikovao je sve probleme u igri tima Miodraga Božovića.
„Zvezda će biti prava kada svi budu igrali kako znaju. Nas nekoliko još ne može da pronađe pravu formu, ja se još tražim. Ide nabolje. Dobro treniramo, imamo odličnog trenera. Čukarički nas čeka za dva dana. Imaćemo ozbiljan motiv, prošle sezone ih nismo pobedili, čak im gol nismo dali“.

Laici su posle Zvezdinog preokreta u režiji Vijeire i Luke Jovića odmah konstatovali da Zvezdina devetka i iskusni Portugalac odgovaraju jedan drugome kao šal vratu. Energičnost i traženje prostora Uga Vijeire dopunjena je realizatorskim sposobnostima Luke Jovića. Bio je to bingo Miodraga Božovića.

„Ugo i ja smo različiti tipovi napadača. Za njega slobodno može da se kaže da je majstor. Pravi majstor fudbala. Ja sam majstor šesnaesterca, ali on je majstor na celom terenu što pokazuje njegova karijera (smeh prim. aut.). Isto mislim da bismo se dobro snašli. Sa njim ja lako igrati, osećam to i na treninzima... Videli ste kako im je samo ćušno gol glavom, a visok je 170 centimetara“.

Posle gola glavom Sikimića sve je ukazivalo da će Zvezdin ovogodišnji horor dobiti novi čin. Međutim, Božović je predosetio Jovićevu kreaciju iz 64. minuta i realizaciju posle odličnog pasa Petkovića.

„Znao sam da ćemo da preokrenemo. Sreća nas nije pratila od početka sezone, a videli ste Partizan, oni daju gol u 95. minutu. Međutim, oni su jako kvalitetan tim, stvorili su bezbroj šansi, i ako ćemo iskreno zaslužili su da pobede Spartak. Ali i mi smo zaslužili da dobijemo Voždovac, pa i Radnički iz Niša. Nismo igrali nešto, ali rival nas je kaznio, iako je šutnuo dva puta na gol".

Četiri utakmice – tri gola. Učinak koji bi trebalo da promoviše Luku Jovića u prvi napadački izbor Miodraga Božovića.

„Ja dajem sve od sebe. Zaista na treneru je da odluči, voleo bih da igram na svakom meču. Nadam se da ću se nametnuti“.

Od dana kada je kročio u svlačionicu podno severne tribine Marakane za Jovića se zna da je predoređen za velike stvari, ali da ne može da se otarasi dečačkih grehova. Stare kajle u Zvezdinoj svlačionici (Milijaš, Mijailović) znali su da mu oduzimaju kese sa slatkišima. Oni su otišli, a problemi sa kilažom Luke Jovića su ostali. O tome je i pričao trener Miodrag Božović.
„Smršao sam tri kilograma od početka priprema. Ja znam da ću smršati, jer sam popravio ishranu. Imam samo osam posto masti u telu, i onda je normalno što ne mogu odmah da skinem kilogram ili dva. Moram postepeno. I nadam se da ću što pre da popravim kondiciju što bi rekao Grof“.

Odlazeći generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić razmišljao je prošle godine da angažuje nutricionistu koji bi imao zadatak da redukuju ishranu Luki Joviću.
„Ne treba mi to. Mlad sam i hoću sam da naučim da se kontrolišem. Valjda ja najbolje znam šta je najbolje za mene, šta neko drugi ima da mi priča. Izbacio sam slatkiše i gazirane sokove, i mislim da to ide nabolje“.

Nema nutricionistu, ali mladi as ima ozbiljnu kontrolu. Reč je o lepšoj polovini.
„Moja Anđela je najbolja kontrola.Ne da mi da pijem gazirane sokove, da kupujem pice i pljeskavice“, našalio se Jović.

Komentari / 0

Ostavite komentar