Квитова у проблему - болује од мононуклеозе!

Чешка тенисерка Петра Квитова болује од мононуклеозе, али је добила зелено светло својих лекара да настави да игра турнире.

Тенис 13.08.2015 | 20:20
Квитова у проблему - болује од мононуклеозе!

Према информацијама које је објавио њен портпарол, Квитова је мононуклеозу добила током пролећа ове године, што објашњава пад у њеној форми последњих месеци.

"Анализе крви показале су да је Петра имала мононуклеозу током пролећа", рекао је портпарол чешке тенисерке Карел Тејкал.

"Петра може да настави са планираним прогамом за ову сезону, али уз лекарски надзор", нагласио је Тејкал.

Квитова је крајем фебруара мистериозно објавила да јој је потребан одмор и на терен се вратила у априлу, за полуфинале ФЕД купа, у којем је Чешка победила Француску са 3:1. Међутим, на Вимблдону је такмичење завршила у трећем колу, поразом од Јелене Јанковић. Од тада није играла, а ове недеље ће учествовати на Роџерс купу у Монтреалу.

"Вероватно је да је мононуклеоза била главни разлог зашто се брзо замарала", истакао је Тејкал.

Мононуклеоза је заразна болест која може да доведе до повишене телесне температуре, грознице и упале грла, али понекад заражене особе не показују никакве симптоме. Поједине особе већ после три недеље могу да наставе са нормалним функционисањем, а код неких се симптоми осећају месецима. У таквим случајевима се не препоручује већа физичка активност, али чим је Квитова добила дозволу лекара то значи да се болест ве увелико повлачи.

"Многе ствари су ми сада јасније. У првом тренутку сам била уплашена, нисам знала да ли ћу уопште моћи да играм турнире до УС Опена овог лета и да ли ћу уопште играти ове сезоне. С друге стране, мислим да је то позитивна вест, јер сада знам зашто сам и даље уморна и зашто се осећам лоше", рекла је Квитова.

Пре Квитове, од мононуклеозе су, између осталих, током каријере оболели и Робин Содерлинг, Роџер Федерер и Марио Анчић.

Коментари / 0

Оставите коментар