Kvitova u problemu - boluje od mononukleoze!

Češka teniserka Petra Kvitova boluje od mononukleoze, ali je dobila zeleno svetlo svojih lekara da nastavi da igra turnire.

Tenis 13.08.2015 | 20:20
Kvitova u problemu - boluje od mononukleoze!

Prema informacijama koje je objavio njen portparol, Kvitova je mononukleozu dobila tokom proleća ove godine, što objašnjava pad u njenoj formi poslednjih meseci.

"Analize krvi pokazale su da je Petra imala mononukleozu tokom proleća", rekao je portparol češke teniserke Karel Tejkal.

"Petra može da nastavi sa planiranim progamom za ovu sezonu, ali uz lekarski nadzor", naglasio je Tejkal.

Kvitova je krajem februara misteriozno objavila da joj je potreban odmor i na teren se vratila u aprilu, za polufinale FED kupa, u kojem je Češka pobedila Francusku sa 3:1. Međutim, na Vimbldonu je takmičenje završila u trećem kolu, porazom od Jelene Janković. Od tada nije igrala, a ove nedelje će učestvovati na Rodžers kupu u Montrealu.

"Verovatno je da je mononukleoza bila glavni razlog zašto se brzo zamarala", istakao je Tejkal.

Mononukleoza je zarazna bolest koja može da dovede do povišene telesne temperature, groznice i upale grla, ali ponekad zaražene osobe ne pokazuju nikakve simptome. Pojedine osobe već posle tri nedelje mogu da nastave sa normalnim funkcionisanjem, a kod nekih se simptomi osećaju mesecima. U takvim slučajevima se ne preporučuje veća fizička aktivnost, ali čim je Kvitova dobila dozvolu lekara to znači da se bolest ve uveliko povlači.

"Mnoge stvari su mi sada jasnije. U prvom trenutku sam bila uplašena, nisam znala da li ću uopšte moći da igram turnire do US Opena ovog leta i da li ću uopšte igrati ove sezone. S druge strane, mislim da je to pozitivna vest, jer sada znam zašto sam i dalje umorna i zašto se osećam loše", rekla je Kvitova.

Pre Kvitove, od mononukleoze su, između ostalih, tokom karijere oboleli i Robin Soderling, Rodžer Federer i Mario Ančić.

Komentari / 0

Ostavite komentar