ВБА купио шпица за 17 милиона!

Вест Бром оборио клупски рекорд у висини трансфера.

Фудбал 11.08.2015 | 15:40
ВБА купио шпица за 17 милиона!

Тим Тонија Пулиса добио је јако значајно појачање за нову сезону.

Вест Бромвич Албион купио је од Зенита центарфора СаломонаРондона (26), плативши га као ниједног фудбалера у историји.

Клуб са "Хоторнса" издвојио је за репрезентативца Венецуеле великих 17 милиона евра, показавши платежну моћ практично сваког клуба Премијер лиге.

Пре њега, у ВБА стигли су овог лета Џејмс Меклин (Виган), Рики Ламберт (Ливерпул), Џејмс Честер (Хал) и Серж Гнабри (позајмљен од Арсенала).

Зенит овом продајом није зарадио на Рондону, јер га је у јануару 2014. купио за 22,3 милиона евра. Ипак, у Санкт Петербургу су такође задовољни ценом и трансфером, који је подржао и тренер Андре Виљаш Боаш.

"Рондон стиже уз врхунске препоруке. Причао сам о њему са Мануелом Пелегринијем (тренирао га је у Малаги, сезона 2010/11) и са Виљаш Боашом. Имали су само речи хвале о нападачу. Радујемо се сарадњи са таквим фудбалером", рекао је Пулис.

"Верујемо да су године на његовој страни, као и да смо направили добар трансфер, узимајући у обзир цену коју енглески клубови траже за играче. Ово је био посао вредан труда", додао је менаџер.

Рондон је прошле сезоне, са13 лигашких погодака, био други стрелац Зенита, после Хулка (15). Са Венецуелом није имао успеха на турниру Копа Америка, али је постигао један од два гола репрезентације - за победу над Колумбијом.

Његови нови саиграчи у првом колу Премијер лиге дочекују Манчестер сити у понедељак, а он неће моћи да наступи. Ипак, биће регистован на време за друго коло, када ће ВБА гостовати Вотфорду.

"Можда ће му бити потребно мало времена да се навикне, али чврсто верујем да ће навијачи бити задовољни. Биће му неопходна и њихова подршка", додао је Пулис, коме су нападачке опције и ВИктор Аничебе, Браун Идеје и Рики Ламберт.

Шта ће Вест Бром добити ангажовањем Рондона?

Пре свега - доказано доброг центарфора, који је прошле године био статистички најсигурнији реализатор гол шанси у Русији. Са успехом од 22,4 одсто решавао је ситуације пред голом противника, чиме је био најпрецизнији међу 31 играчем који је у тамошњој Премијер лиги постигао бар по пет голова.

Рондон је већ био довођен у везу са Премијер лигом док је наступао за Малагу (2010-2012). На почетку актуелног прелазног рока, наводно је био и јако близу Ливерпула, који се ипак одлучио за Бентекеа.

Коментари / 0

Оставите коментар