VBA kupio špica za 17 miliona!

Vest Brom oborio klupski rekord u visini transfera.

Fudbal 11.08.2015 | 15:40
VBA kupio špica za 17 miliona!

Tim Tonija Pulisa dobio je jako značajno pojačanje za novu sezonu.

Vest Bromvič Albion kupio je od Zenita centarfora SalomonaRondona (26), plativši ga kao nijednog fudbalera u istoriji.

Klub sa "Hotornsa" izdvojio je za reprezentativca Venecuele velikih 17 miliona evra, pokazavši platežnu moć praktično svakog kluba Premijer lige.

Pre njega, u VBA stigli su ovog leta Džejms Meklin (Vigan), Riki Lambert (Liverpul), Džejms Čester (Hal) i Serž Gnabri (pozajmljen od Arsenala).

Zenit ovom prodajom nije zaradio na Rondonu, jer ga je u januaru 2014. kupio za 22,3 miliona evra. Ipak, u Sankt Peterburgu su takođe zadovoljni cenom i transferom, koji je podržao i trener Andre Viljaš Boaš.

"Rondon stiže uz vrhunske preporuke. Pričao sam o njemu sa Manuelom Pelegrinijem (trenirao ga je u Malagi, sezona 2010/11) i sa Viljaš Boašom. Imali su samo reči hvale o napadaču. Radujemo se saradnji sa takvim fudbalerom", rekao je Pulis.

"Verujemo da su godine na njegovoj strani, kao i da smo napravili dobar transfer, uzimajući u obzir cenu koju engleski klubovi traže za igrače. Ovo je bio posao vredan truda", dodao je menadžer.

Rondon je prošle sezone, sa13 ligaških pogodaka, bio drugi strelac Zenita, posle Hulka (15). Sa Venecuelom nije imao uspeha na turniru Kopa Amerika, ali je postigao jedan od dva gola reprezentacije - za pobedu nad Kolumbijom.

Njegovi novi saigrači u prvom kolu Premijer lige dočekuju Mančester siti u ponedeljak, a on neće moći da nastupi. Ipak, biće registovan na vreme za drugo kolo, kada će VBA gostovati Votfordu.

"Možda će mu biti potrebno malo vremena da se navikne, ali čvrsto verujem da će navijači biti zadovoljni. Biće mu neophodna i njihova podrška", dodao je Pulis, kome su napadačke opcije i VIktor Aničebe, Braun Ideje i Riki Lambert.

Šta će Vest Brom dobiti angažovanjem Rondona?

Pre svega - dokazano dobrog centarfora, koji je prošle godine bio statistički najsigurniji realizator gol šansi u Rusiji. Sa uspehom od 22,4 odsto rešavao je situacije pred golom protivnika, čime je bio najprecizniji među 31 igračem koji je u tamošnjoj Premijer ligi postigao bar po pet golova.

Rondon je već bio dovođen u vezu sa Premijer ligom dok je nastupao za Malagu (2010-2012). Na početku aktuelnog prelaznog roka, navodno je bio i jako blizu Liverpula, koji se ipak odlučio za Bentekea.

Komentari / 0

Ostavite komentar