Алвеш памти другове: Омаж Абидалу, па Ћавију!

Дани Алвеш нашао је начин да ода поштовање још једном бившем саиграчу, од кога је много научио.

Фудбал 12.08.2015 | 11:40
Алвеш памти другове: Омаж Абидалу, па Ћавију!

Нова ера Барселоне, рођена одласком Ћавија, увелико је почела.

Славни везиста напустио је Ноу Камп после више од две деценије и преселио се у Катар, а за собом оставио пуну салу трофеја.

Иако је било чак и идеја да његов број буде повучен, то се, очекивано, није догодило. Штавише, већ у првој Барсиној утакмици сезоне - Суперкупу Европе 11. августа против Севиље - видећемо дрес са чувеном "шестицом" на терену. И то крај десне аут линије.

Број који је Ћави учинио култним носиће у такмичарској 2015/16 његов дугогодишњи саиграч Дани Алвеш.

"Узео сам тај број зато што се Ћавију много дивим. Научио ме је много ствари - и као играча и као особу. Посебно као особу", рекао је Бразилац који је играо уз најбољег извођача тика-така игре од 2008, када је стигао из Севиље.

Алвеш је открио и како је Ћавију саопштио да ће носити његов број на дресу.

"Нисам му то открио пре него што сам га узео. Тек касније. Рекао ми је да одушевљен, тако да имам његов благослов", додао је.

Дани Алвеш већ је једном променио свој број у Барселони. Када је стигао из Севиље задужио је број "20". У међувремену је носио и "двојку", све до сезоне 2013/14, када јој је додао још једну исту цифру, зато што је "22" био број Ерика Абидала, ветерана коме је Бразилац чак и понудио бубрег за трансплатацију.

Коментари / 0

Оставите коментар