Alveš pamti drugove: Omaž Abidalu, pa Ćaviju!

Dani Alveš našao je način da oda poštovanje još jednom bivšem saigraču, od koga je mnogo naučio.

Fudbal 12.08.2015 | 11:40
Alveš pamti drugove: Omaž Abidalu, pa Ćaviju!

Nova era Barselone, rođena odlaskom Ćavija, uveliko je počela.

Slavni vezista napustio je Nou Kamp posle više od dve decenije i preselio se u Katar, a za sobom ostavio punu salu trofeja.

Iako je bilo čak i ideja da njegov broj bude povučen, to se, očekivano, nije dogodilo. Štaviše, već u prvoj Barsinoj utakmici sezone - Superkupu Evrope 11. avgusta protiv Sevilje - videćemo dres sa čuvenom "šesticom" na terenu. I to kraj desne aut linije.

Broj koji je Ćavi učinio kultnim nosiće u takmičarskoj 2015/16 njegov dugogodišnji saigrač Dani Alveš.

"Uzeo sam taj broj zato što se Ćaviju mnogo divim. Naučio me je mnogo stvari - i kao igrača i kao osobu. Posebno kao osobu", rekao je Brazilac koji je igrao uz najboljeg izvođača tika-taka igre od 2008, kada je stigao iz Sevilje.

Alveš je otkrio i kako je Ćaviju saopštio da će nositi njegov broj na dresu.

"Nisam mu to otkrio pre nego što sam ga uzeo. Tek kasnije. Rekao mi je da oduševljen, tako da imam njegov blagoslov", dodao je.

Dani Alveš već je jednom promenio svoj broj u Barseloni. Kada je stigao iz Sevilje zadužio je broj "20". U međuvremenu je nosio i "dvojku", sve do sezone 2013/14, kada joj je dodao još jednu istu cifru, zato što je "22" bio broj Erika Abidala, veterana kome je Brazilac čak i ponudio bubreg za transplataciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar