Милутинов: Цимер Радуља је феноменалан!

Центар репрезентације одушевљен је радом са Мирославом Радуљицом, који ће му од октобра бити велики ривал.

Кошарка 11.08.2015 | 16:40
Милутинов: Цимер Радуља је феноменалан!

Никола Милутинов поново је потпуно фокусиран само на кошарку.

После дугог периода неизвесности око одласка из Партизана, након седмица и седмица нагађања да ли ће у НБА, Панатинаикос, Ефес, Олимпијакос или можда Црвену звезду, млади центар 100 одсто је посвећен само тренингу и раду са лоптом.

Заједно са остатком репрезентације, Новосађанин је допутовао у Београд из Француске, где су "орлови" протеклог викенда одиграли прве званичне мечеве у склопу припрема за Еуробаскет.

"Трудио сам се, колико сам могао, да не размишљам о томе шта се све дешавало пре припрема, што је било јако тешко. Ипак - и то се све завршило и оставио сам иза себе. Сад сам поставио фокус искључиво на репрезентацију. Свим мислима и срцем сам усмерен ка томе", рекао је центар "орлова" и Олимпијакоса у понедељак, у продавници Адидаса у Делта ситију.

Уз Немању Недовића и Немању Дангубића, Милутинов је стрпљиво давао изјаве и делио аутограме у паузама такмичења у шутирању са фановима. Селектор Ђорђевић дао је слободан дан читавом тиму за кратак предах пред припрему за контролни меч са Француском у Комбанк арени, заказан за среду.

"Осећамо благи умор, али све ће то брзо проћи чим дођу утакмице, поготово пред нашом публиком. Неће се то у Арени ни осетити. Играћемо свим срцем, поготово зато што нам је наша публика огроман мотив. Једва чекамо да дође утакмица".

Одлуком Сан Антонија да забрани Бобану Марјановићу репрезентативно лето, Милутинов је остао без једног од одличних спаринг партнера. Ипак, конкуренција за место под кошем му је и даље јако оштра, јер су ту Мирослав Радуљица, Владимир Штимац и Огњен Кузмић.

"Невероватно је радити са њима. Момци су заиста одлични и јако се ради. Одушевљен сам радом са Радуљицом, играњем против њега на тренинзима. Стварно је феноменалан играч. И Штимац је одличан, као и Кузмић. Сјајни су момци, одлични играчи и доста им је тешко парирати", каже Никола.

Овог лета, Радуљица му је спаринг партнер. Од јесени, биће му велики ривал у дресу Панатинаикоса, најљућег противника Олимпијакоса.

"Ми смо и цимери", додаје Никола.

"Ипак, нема много приче о томе. Сад смо сви фокусирани на репрезентацију и само хоћемо да остваримо што бољи циљ. Само нас то интересује".

Истовремено, доскорашњи центар Партизана добро је свестан чињенице да га очекује јако важна сезона, у којој ће пред њега бити постављена велика очекивања.

"Та очекивања су све већа и већа. Морам бити на још већем нивоу - најпре у дресу репрезентације, па у дресу Олимпијакоса. Биће ми у Пиреју доста тешко, јер ће ми то бити прва година у иностранству, а и зато што су на мојој позицији још двојица одличних играча. Мораћу да се докажем кроз јаке тренинге. У њима ће се видети ко ће моћи да игра утакмице", подвлачи Милутинов, коме ће у Пиреју конкуренција бити Патрик Јанг и Отело Хантер.

Коментари / 0

Оставите коментар