Milutinov: Cimer Radulja je fenomenalan!

Centar reprezentacije oduševljen je radom sa Miroslavom Raduljicom, koji će mu od oktobra biti veliki rival.

Košarka 11.08.2015 | 16:40
Milutinov: Cimer Radulja je fenomenalan!

Nikola Milutinov ponovo je potpuno fokusiran samo na košarku.

Posle dugog perioda neizvesnosti oko odlaska iz Partizana, nakon sedmica i sedmica nagađanja da li će u NBA, Panatinaikos, Efes, Olimpijakos ili možda Crvenu zvezdu, mladi centar 100 odsto je posvećen samo treningu i radu sa loptom.

Zajedno sa ostatkom reprezentacije, Novosađanin je doputovao u Beograd iz Francuske, gde su "orlovi" proteklog vikenda odigrali prve zvanične mečeve u sklopu priprema za Eurobasket.

"Trudio sam se, koliko sam mogao, da ne razmišljam o tome šta se sve dešavalo pre priprema, što je bilo jako teško. Ipak - i to se sve završilo i ostavio sam iza sebe. Sad sam postavio fokus isključivo na reprezentaciju. Svim mislima i srcem sam usmeren ka tome", rekao je centar "orlova" i Olimpijakosa u ponedeljak, u prodavnici Adidasa u Delta sitiju.

Uz Nemanju Nedovića i Nemanju Dangubića, Milutinov je strpljivo davao izjave i delio autograme u pauzama takmičenja u šutiranju sa fanovima. Selektor Đorđević dao je slobodan dan čitavom timu za kratak predah pred pripremu za kontrolni meč sa Francuskom u Kombank areni, zakazan za sredu.

"Osećamo blagi umor, ali sve će to brzo proći čim dođu utakmice, pogotovo pred našom publikom. Neće se to u Areni ni osetiti. Igraćemo svim srcem, pogotovo zato što nam je naša publika ogroman motiv. Jedva čekamo da dođe utakmica".

Odlukom San Antonija da zabrani Bobanu Marjanoviću reprezentativno leto, Milutinov je ostao bez jednog od odličnih sparing partnera. Ipak, konkurencija za mesto pod košem mu je i dalje jako oštra, jer su tu Miroslav Raduljica, Vladimir Štimac i Ognjen Kuzmić.

"Neverovatno je raditi sa njima. Momci su zaista odlični i jako se radi. Oduševljen sam radom sa Raduljicom, igranjem protiv njega na treninzima. Stvarno je fenomenalan igrač. I Štimac je odličan, kao i Kuzmić. Sjajni su momci, odlični igrači i dosta im je teško parirati", kaže Nikola.

Ovog leta, Raduljica mu je sparing partner. Od jeseni, biće mu veliki rival u dresu Panatinaikosa, najljućeg protivnika Olimpijakosa.

"Mi smo i cimeri", dodaje Nikola.

"Ipak, nema mnogo priče o tome. Sad smo svi fokusirani na reprezentaciju i samo hoćemo da ostvarimo što bolji cilj. Samo nas to interesuje".

Istovremeno, doskorašnji centar Partizana dobro je svestan činjenice da ga očekuje jako važna sezona, u kojoj će pred njega biti postavljena velika očekivanja.

"Ta očekivanja su sve veća i veća. Moram biti na još većem nivou - najpre u dresu reprezentacije, pa u dresu Olimpijakosa. Biće mi u Pireju dosta teško, jer će mi to biti prva godina u inostranstvu, a i zato što su na mojoj poziciji još dvojica odličnih igrača. Moraću da se dokažem kroz jake treninge. U njima će se videti ko će moći da igra utakmice", podvlači Milutinov, kome će u Pireju konkurencija biti Patrik Jang i Otelo Hanter.

Komentari / 0

Ostavite komentar