Јовић спреман, Тејић од 28. августа!

Црвена звезда окупила се у Београду уочи почетка припремама за нову сезону. Дошли и Лука МИтровић и Немања Дангубић.

Кошарка 11.08.2015 | 18:06
Јовић спреман, Тејић од 28. августа!

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић обавио је прву прозивку на старту припрема за нову сезону.

У специјалистичкој ординацији "Вита Маxима" 12 играча обавило је неопходне лекарске прегледе и медицинска испитивања.

На првом окупљању појавили су се Лазић, Јовић, Тејић, Ребић, Каплановић, Чворовић, Гудурић, Апић, Давидовац, Лазаревић, Добрић и Ђукановић, а играче су посетили и Звездини репрезентативци Лука Митровић и Немања Дангубић, као и тим менаџер селекције Србије Небојша Илић, који су искористили слободан дан националног тима на припремама за Еуробаскет.

"Прву недељу припрема искористићемо да играче постепено уведемо у рад и у том периоду планирано је трчање и тренинзи у сали. Стефан Јовић се опоравио после проблема са лађима које је имао, почиње нормално да ради са екипом. Са друге стране, Марко Тејић због повреде руке коју је зарадио на Европском првенству за младе у Италији биће спреман да ради са лоптом од 28. августа", изјавио је Радоњић.

Следеће недеље црвено-беле појачаће и тројица јуниора, док ће се тиму накнадно прикључити новајлија Софоклис Скорцанитис.

"Од 17. августа у раду тима ће учествовати и Бориша Симанић, Алекса Раданов и Давид Миладиновић, који су добили продужени одмор, а Скорцанитис у Београд долази 24. августа и одмах ће се прикључити припремама", додао је тренер Црвене звезде.

Немања Дангубић је, након посете екипи, отишао у Делта сити, где је уз Николу Милутинова и Немању Недовића учествовао у акцији Адидаса и дружио се са фановима.

"Били смо Лука и ја, посетили их и поздравили се. Причали смо са тренером и саиграчима и то је то. Пред целим клубом је велика сезона и сигурно да ћемо бити спремни за почетак и надам се да ћемо бити успешни", рекао је Дангубић за МОНДО.

И пред њим је сезона у којој му се предвиђа значајна улога у саставу.

"Надам се да ће бити тако. Моће бити, као и до сада, да радим и да се доказујем. Ипак, пре тога чека ме доказивање у репрезентацији и борба за место у екипи за Еуробаскет", додао је репрезентативац.

Црвена звезда Телеком је већ потврдила учешће на два веома јака турнира у Краљеву и Задру, али ће бити још тест мечева.

"У наредном периоду покушаћемо да организујемо још неколико пријатељских утакмица како бисмо максимално спремни дочекали почетак сезоне и први такмичарски меч у АБА лиги", истакао је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар