Jović spreman, Tejić od 28. avgusta!

Crvena zvezda okupila se u Beogradu uoči početka pripremama za novu sezonu. Došli i Luka MItrović i Nemanja Dangubić.

Košarka 11.08.2015 | 18:06
Jović spreman, Tejić od 28. avgusta!

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić obavio je prvu prozivku na startu priprema za novu sezonu.

U specijalističkoj ordinaciji "Vita Maxima" 12 igrača obavilo je neophodne lekarske preglede i medicinska ispitivanja.

Na prvom okupljanju pojavili su se Lazić, Jović, Tejić, Rebić, Kaplanović, Čvorović, Gudurić, Apić, Davidovac, Lazarević, Dobrić i Đukanović, a igrače su posetili i Zvezdini reprezentativci Luka Mitrović i Nemanja Dangubić, kao i tim menadžer selekcije Srbije Nebojša Ilić, koji su iskoristili slobodan dan nacionalnog tima na pripremama za Eurobasket.

"Prvu nedelju priprema iskoristićemo da igrače postepeno uvedemo u rad i u tom periodu planirano je trčanje i treninzi u sali. Stefan Jović se oporavio posle problema sa lađima koje je imao, počinje normalno da radi sa ekipom. Sa druge strane, Marko Tejić zbog povrede ruke koju je zaradio na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji biće spreman da radi sa loptom od 28. avgusta", izjavio je Radonjić.

Sledeće nedelje crveno-bele pojačaće i trojica juniora, dok će se timu naknadno priključiti novajlija Sofoklis Skorcanitis.

"Od 17. avgusta u radu tima će učestvovati i Boriša Simanić, Aleksa Radanov i David Miladinović, koji su dobili produženi odmor, a Skorcanitis u Beograd dolazi 24. avgusta i odmah će se priključiti pripremama", dodao je trener Crvene zvezde.

Nemanja Dangubić je, nakon posete ekipi, otišao u Delta siti, gde je uz Nikolu Milutinova i Nemanju Nedovića učestvovao u akciji Adidasa i družio se sa fanovima.

"Bili smo Luka i ja, posetili ih i pozdravili se. Pričali smo sa trenerom i saigračima i to je to. Pred celim klubom je velika sezona i sigurno da ćemo biti spremni za početak i nadam se da ćemo biti uspešni", rekao je Dangubić za MONDO.

I pred njim je sezona u kojoj mu se predviđa značajna uloga u sastavu.

"Nadam se da će biti tako. Moće biti, kao i do sada, da radim i da se dokazujem. Ipak, pre toga čeka me dokazivanje u reprezentaciji i borba za mesto u ekipi za Eurobasket", dodao je reprezentativac.

Crvena zvezda Telekom je već potvrdila učešće na dva veoma jaka turnira u Kraljevu i Zadru, ali će biti još test mečeva.

"U narednom periodu pokušaćemo da organizujemo još nekoliko prijateljskih utakmica kako bismo maksimalno spremni dočekali početak sezone i prvi takmičarski meč u ABA ligi", istakao je Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar