Звезди пријети стечај, Весић преузима клуб?!

Ситуација у фудбалском клубу Црвена звезда је на ивици хаоса. После оставки већине чланова УО, клуб у својству вршиоца дужности води Звездан Терзић, иако се по медијима ствара слика да су навијачи преузели клуб.

Фудбал 10.08.2015 | 23:40
Звезди пријети стечај, Весић преузима клуб?!

Вести о одустајању спонзора попут Телекома и Јубмес банке од даље сарадње са Звездом се јављају, па ускоро бивају демантоване. Најављују се нова појачања, али се уговори не реализују.

Из клуба се, осим тренера Божовића, већ данима нико не оглашава, што само доприноси конфузији у звездаској јавности.

Међутим, од тренутне ситуације је ипак већи проблем оно што предстоји у наредном периоду. Прво, није извесно када ће се одржати предстојећи избори. Такође, није сигурно ко ће се кандидовати на њима, али је јасно да постоји више кандидата који спремају програме.

Поред тога, отворено је питање и будућности клуба. Све се гласније прича о могућности отварања стечаја, чиме би вођење клуба преузели повериоци, а индиректна најава тога се могла видети на Врачару када су навијачи Звезде истакли транспарент: "Хоћемо здраве промене - нећемо принудне управе".

Као кандидат за привременог првог човека клуба фигурира Горан Весић, тренутно градски менаџер Града Београда. Иако се не појављује у тренутним превирањима у клубу, познато је да је у добрим односима са неким члановима УО који су дали оставке, а све чешће се на "Маракани" може чути да лобира на највишем нивоу да се укључи у решавање проблема у којима се Звезда тренутно нашла.

С друге стране, Весић није у добрим односима с навијачима Црвене звезде, који су инсистирали на његовом одласку из кошаркашког а потом и фудбалског клуба у којима је био део управе. Замерају му да док је водио кошаркашки клуб Црвена звезда оставио дуг од око 16 милиона евра када га је напустио пошто се разишао са Живорадом Анђелковићем. Такође навијачи у њему виде једног од главних криваца за лоше стање фудбалског клуба у коме је био истакнути члан УО фудбалског клуба за време мандата Владана Лукића. Клуб је напустио након сукоба са Лукићем, када је дуг клуба нарастао на 45 милиона евра.

Уколико дође до увођења стечаја, према тренутном закону, Скупштина клуба, као и евентуално ново руководство, би потпуно били искључени из управљања клубом. О располагању имовином клуба, укључујући и стадион, бренд и вредно земљиште, би одлучивао искључиво стечајни управник заједно са повериоцима. Имајући то у виду, јасно је да ће у наредним данима судбину фудбалског клуба одредити одговор на питање: Избори или стечај?

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Око соколово

10.08.2015 21:48

Ала је Вучић уредио Србију, свака му част! А рекао сам ја још прошле године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деаго

11.08.2015 05:19

Расима Љајица за премијера или Бруну Векарица. Ово није сала нити је циницно, него једино могуце рјесење. Када би се то урадило пале би све лосе предрасуде са Србије и за пар година би економски били највеца сила на овом дјелу Еуропе, а самим тим многи проблеми би аутоматски стали на своје мјесто. Да се не разумијемо погресно Вуцица обозавам, али мисљења сам да би то био крај Српске трагедије.