Zvezdi prijeti stečaj, Vesić preuzima klub?!

Situacija u fudbalskom klubu Crvena zvezda je na ivici haosa. Posle ostavki većine članova UO, klub u svojstvu vršioca dužnosti vodi Zvezdan Terzić, iako se po medijima stvara slika da su navijači preuzeli klub.

Fudbal 10.08.2015 | 23:40
Zvezdi prijeti stečaj, Vesić preuzima klub?!

Vesti o odustajanju sponzora poput Telekoma i Jubmes banke od dalje saradnje sa Zvezdom se javljaju, pa uskoro bivaju demantovane. Najavljuju se nova pojačanja, ali se ugovori ne realizuju.

Iz kluba se, osim trenera Božovića, već danima niko ne oglašava, što samo doprinosi konfuziji u zvezdaskoj javnosti.

Međutim, od trenutne situacije je ipak veći problem ono što predstoji u narednom periodu. Prvo, nije izvesno kada će se održati predstojeći izbori. Takođe, nije sigurno ko će se kandidovati na njima, ali je jasno da postoji više kandidata koji spremaju programe.

Pored toga, otvoreno je pitanje i budućnosti kluba. Sve se glasnije priča o mogućnosti otvaranja stečaja, čime bi vođenje kluba preuzeli poverioci, a indirektna najava toga se mogla videti na Vračaru kada su navijači Zvezde istakli transparent: "Hoćemo zdrave promene - nećemo prinudne uprave".

Kao kandidat za privremenog prvog čoveka kluba figurira Goran Vesić, trenutno gradski menadžer Grada Beograda. Iako se ne pojavljuje u trenutnim previranjima u klubu, poznato je da je u dobrim odnosima sa nekim članovima UO koji su dali ostavke, a sve češće se na "Marakani" može čuti da lobira na najvišem nivou da se uključi u rešavanje problema u kojima se Zvezda trenutno našla.

S druge strane, Vesić nije u dobrim odnosima s navijačima Crvene zvezde, koji su insistirali na njegovom odlasku iz košarkaškog a potom i fudbalskog kluba u kojima je bio deo uprave. Zameraju mu da dok je vodio košarkaški klub Crvena zvezda ostavio dug od oko 16 miliona evra kada ga je napustio pošto se razišao sa Živoradom Anđelkovićem. Takođe navijači u njemu vide jednog od glavnih krivaca za loše stanje fudbalskog kluba u kome je bio istaknuti član UO fudbalskog kluba za vreme mandata Vladana Lukića. Klub je napustio nakon sukoba sa Lukićem, kada je dug kluba narastao na 45 miliona evra.

Ukoliko dođe do uvođenja stečaja, prema trenutnom zakonu, Skupština kluba, kao i eventualno novo rukovodstvo, bi potpuno bili isključeni iz upravljanja klubom. O raspolaganju imovinom kluba, uključujući i stadion, brend i vredno zemljište, bi odlučivao isključivo stečajni upravnik zajedno sa poveriocima. Imajući to u vidu, jasno je da će u narednim danima sudbinu fudbalskog kluba odrediti odgovor na pitanje: Izbori ili stečaj?

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

10.08.2015 21:48

Ala je Vučić uredio Srbiju, svaka mu čast! A rekao sam ja još prošle godine...

ODGOVORITE
Name

Deago

11.08.2015 05:19

Rasima Ljajica za premijera ili Brunu Vekarica. Ovo nije sala niti je cinicno, nego jedino moguce rjesenje. Kada bi se to uradilo pale bi sve lose predrasude sa Srbije i za par godina bi ekonomski bili najveca sila na ovom djelu Europe, a samim tim mnogi problemi bi automatski stali na svoje mjesto. Da se ne razumijemo pogresno Vucica obozavam, ali misljenja sam da bi to bio kraj Srpske tragedije.