Џордан: Да ли бих побиједио Леброна?!

Најбољи свих времена добро се насмејао на питање једног од полазника свог кампа. Упитан је и да ли би најбољи Булси победили најбоље Лејкерсе, као и шта мисли о Кобију.

Кошарка 13.08.2015 | 14:40
Џордан: Да ли бих побиједио Леброна?!

Да ли би Мајкл Џордан, највећи кошаркаш икад, победио Леброна Џејмса, најдоминантнијег на свету?

Многима је то питање падало на памет, а конкретно је "Ем-Џеју" постављено у недељу поподне, у Калифорнији, док је отварао свој камп.

"Да сам на врхунцу, да ли бих могао да победим Леброна Џејмса у игри 'један на један'?", запитао је Џордан, направио драмску паузу, па је брзо прекинуо:

"Без икакве дилеме!"

Кампери су поздравили овакав одговор дугим аплаузом, док се шестоструки НБА шампион слатко насмејао.

А, када би могао да бира ривала између Џејмса и Карија, кога би одабрао?

"Сада или када сам био на врхунцу? Сада? Па... Играо би против Карија, јер сам мало већи од њега. Ипак је Леброн мало превелики", приметио је.

Џордан је висок 198 центиметара, Џејмс 203 (и тежи 15 килограма него Џордан на врхунцу), а Кари 191 центиметар.

"Ем-Џеја" питали су и који је најјачи састав у којем је играо.

"Најбоље сам радио на утакмицама и тренинзима са Дрим тимом 1992. У мојој екипи били су и Скоти Пипен, Патрик Јуинг, Лери Бирс и Крис Малин, а играли смо против Меџика Џонсона, Клајда Дрекслера, Чарлса Барклија и Дејвида Робинсона... То је пет, је л' да? И разбили смо их", одговорио је Џордан, забројавши се и заборавивши петог играча супарничке екипе, који би били Карл Мелоун, Џон Стоктон или Кристијан Лејтнер.

Кампери су поставили питање које се посебно свидело Џордану:

"Да можете да се вратите на почетак и да се двоумите између бејзбола и кошарке, који спорт бисте одабрали?

"Одлично питање. Памтим да сам на колеџу слушао предмет 'Географија култура' и имао добру оцену. Сви су хтели да знају шта је то. Па, то је био увод у метеорологију. Увек сам хтео да будем метеоролог и не смејте се када то кажем. То је оно што сам заиста хтео да будем. Стога, да нисам играо кошарку или бејзбол, говорио бих вам какво ће време сутра бити"

Наравно, ту није био крај приче о кошарци. Џордана су питали и за тврдњу Шакила О' Нила да би најбољи тим у историји Лејкерса дефинитивно победио најбољу екипу Чикага. Шта он каже на то?

"Када сам то чуо, осетио сам да је то само дебата, прича. Чињеница је да то никад нећемо сазнати. Лично, мислим да бисмо их 'убили'. Он мисли да би они то урадили нама. Ви процените. То је само дебата".

Ево шта су о томе рекли О' Нил и Пипен, у прилично жустрој расправи.

Кад смо већ код Лејкерса, Џордан је говорио и о Кобију Брајанту, који се спрема да догодине прослави две деценије на НБА паркетима и поручује да пуца од снаге.

Многи су са посебном пажњом чекали наредни одговор "Ем-Џеја", због честих нагађања да њих двојица нису у најбољим односима.

"Заправо, Коби и ја смо добри другови. Волим Кобија, свиђа ми се и много разговарамо. Надам се да ће се вратити здрав. Милсим да је он један од највећих играча ове игре и мислим да је урадио много за кошарку. Осећа искрену љубав према овом спорту. Апсолутно имам лепо мишљење о Кобију", рекао је Џордан у даху, па додао:

"Волим га иако је украо све моје покрете. То је ОК. Волим га као брата".

Коментари / 0

Оставите коментар