Džordan: Da li bih pobijedio Lebrona?!

Najbolji svih vremena dobro se nasmejao na pitanje jednog od polaznika svog kampa. Upitan je i da li bi najbolji Bulsi pobedili najbolje Lejkerse, kao i šta misli o Kobiju.

Košarka 13.08.2015 | 14:40
Džordan: Da li bih pobijedio Lebrona?!

Da li bi Majkl Džordan, najveći košarkaš ikad, pobedio Lebrona Džejmsa, najdominantnijeg na svetu?

Mnogima je to pitanje padalo na pamet, a konkretno je "Em-Džeju" postavljeno u nedelju popodne, u Kaliforniji, dok je otvarao svoj kamp.

"Da sam na vrhuncu, da li bih mogao da pobedim Lebrona Džejmsa u igri 'jedan na jedan'?", zapitao je Džordan, napravio dramsku pauzu, pa je brzo prekinuo:

"Bez ikakve dileme!"

Kamperi su pozdravili ovakav odgovor dugim aplauzom, dok se šestostruki NBA šampion slatko nasmejao.

A, kada bi mogao da bira rivala između Džejmsa i Karija, koga bi odabrao?

"Sada ili kada sam bio na vrhuncu? Sada? Pa... Igrao bi protiv Karija, jer sam malo veći od njega. Ipak je Lebron malo preveliki", primetio je.

Džordan je visok 198 centimetara, Džejms 203 (i teži 15 kilograma nego Džordan na vrhuncu), a Kari 191 centimetar.

"Em-Džeja" pitali su i koji je najjači sastav u kojem je igrao.

"Najbolje sam radio na utakmicama i treninzima sa Drim timom 1992. U mojoj ekipi bili su i Skoti Pipen, Patrik Juing, Leri Birs i Kris Malin, a igrali smo protiv Medžika Džonsona, Klajda Drekslera, Čarlsa Barklija i Dejvida Robinsona... To je pet, je l' da? I razbili smo ih", odgovorio je Džordan, zabrojavši se i zaboravivši petog igrača suparničke ekipe, koji bi bili Karl Meloun, Džon Stokton ili Kristijan Lejtner.

Kamperi su postavili pitanje koje se posebno svidelo Džordanu:

"Da možete da se vratite na početak i da se dvoumite između bejzbola i košarke, koji sport biste odabrali?

"Odlično pitanje. Pamtim da sam na koledžu slušao predmet 'Geografija kultura' i imao dobru ocenu. Svi su hteli da znaju šta je to. Pa, to je bio uvod u meteorologiju. Uvek sam hteo da budem meteorolog i ne smejte se kada to kažem. To je ono što sam zaista hteo da budem. Stoga, da nisam igrao košarku ili bejzbol, govorio bih vam kakvo će vreme sutra biti"

Naravno, tu nije bio kraj priče o košarci. Džordana su pitali i za tvrdnju Šakila O' Nila da bi najbolji tim u istoriji Lejkersa definitivno pobedio najbolju ekipu Čikaga. Šta on kaže na to?

"Kada sam to čuo, osetio sam da je to samo debata, priča. Činjenica je da to nikad nećemo saznati. Lično, mislim da bismo ih 'ubili'. On misli da bi oni to uradili nama. Vi procenite. To je samo debata".

Evo šta su o tome rekli O' Nil i Pipen, u prilično žustroj raspravi.

Kad smo već kod Lejkersa, Džordan je govorio i o Kobiju Brajantu, koji se sprema da dogodine proslavi dve decenije na NBA parketima i poručuje da puca od snage.

Mnogi su sa posebnom pažnjom čekali naredni odgovor "Em-Džeja", zbog čestih nagađanja da njih dvojica nisu u najboljim odnosima.

"Zapravo, Kobi i ja smo dobri drugovi. Volim Kobija, sviđa mi se i mnogo razgovaramo. Nadam se da će se vratiti zdrav. Milsim da je on jedan od najvećih igrača ove igre i mislim da je uradio mnogo za košarku. Oseća iskrenu ljubav prema ovom sportu. Apsolutno imam lepo mišljenje o Kobiju", rekao je Džordan u dahu, pa dodao:

"Volim ga iako je ukrao sve moje pokrete. To je OK. Volim ga kao brata".

Komentari / 0

Ostavite komentar