Предсједник Партизана: Андрија остаје до јуна! Порука Звезди је...

Председник Партизана Зоран Поповић каже да је клуб финансијски изузетно стабилан. "Плате смо обезбедили до маја наредне године". Андрија Живковић остаје до јуна, биће му понуђен нови уговор. Порука за "вечитог ривала".

Фудбал 10.08.2015 | 23:20
Предсједник Партизана: Андрија остаје до јуна! Порука Звезди је...

Партизан је, тренутно, у одличном стању. Пре неколико месеци није било тако, али сада је ситуација у клубу много, много повољнија. Тако тврди председник црно-белих Зоран Поповић, који је, са сарадницима, успео да реши горуће проблеме, да ојача екипу која бележи одличне резултате на европском нивоу, као и да унесе финансијску стабилност.

Његов следећи циљ јесте - Партизан у Европи и на пролеће и то у Лиги шампиона!

У интервју за неколико београдских медија, Поповић је рекао и да ће најбољи играч Андрија Живковић остати у клубу до јуна наредне године и да ће му бити понуђен нови уговор, на још две године, да је клуб обезбедио довољна финансијска средства до пролећа наредне године (што пласман у плеј-оф Лиге шампиона, што од новца од продаје Александра Митровића)...

"Андрија је бисер Партизана. Управни одбор га је препознао, стао уз њега и почео да се бори и за њега и за клуб. Био је на мети менаџера који нису имали добру намеру према Партизану. Свакодневно нам се јављају за њега, али он ће сигурно остати играч Партизана до јуна 2016, а чинимо све да потпишемо нови двогодишњи уговор. Он је сјајан, васпитан момак има све предиспозиције да постане велики играч. Морам да признам да сам после гола Стеауи и ја скандирао 'Жиле, Жиле'", рекао је Поповић у интервјуу за "Спортски журнал" и "Вечерње новости".

О томе што Живковића пореде са Лионелом Месијем, Поповић коментарише: "Барселона ми је омиљени клуб, а Меси играч. Наравно да бих волео Аргентинца. Али, имамо млађег Месија - нашег Жилета!".

О буџету...

"Директним пласманом у Лигу Европе затворили смо добар део буџета, личне дохотке до маја наредне године, ту је и приход од 2,4 милиона евра од трансфера Митровића. Неће бити проблема за функционисање клуба, па зато размишљамо више о инвестицијама у омладинску школу. Тај новац мора да се врати тамо, да се кроз интернат омогући клинцима да се школују, да науче стране језике, да младеж отргнемо са улице... У случају пласмана у Лигу шампиона на суму од УЕФА, која износи 14 милиона евра требало би додати бар још пет милиона разних прихода", каже Поповић.

Он је похвалио претходну управу за продају Митровића (својевремено продат белгијском Андерлехту, а Партизан је добио и део новца од његовог трансфера у Њукасл).

"Сад се испоставило да је Митровићев трансфер био добар за Партизан, када је све зачинио добрим играма. Клуб је профитирао са додатних 2,4 милиона евра. Имала је и претходна управа своје заслуге - шест титула, клуб је редовно играо у Европи...".

Први човек Партизана је рекао и да постоји могућност да у прелазном року буде доведен још неки играч.

"Нико неће бити продат. Сигурно!", поручује.

"Пустили смо неколико играча, постоје упражњена места, размишљамо још о неколико појачања. Знамо да је озбиљан ритам и потребан нам је већи број играча. Сигурно је да нико неће бити продат, иако свакодневно имамо по пет-шест позива. Не смемо да продајемо играче, указала нам се прилика коју морамо да искористимо. Ми имамо објективне шансе да прођемо у ЛШ. Имамо потенцијал да чак и презимимо у Европи. Природна ствар је да навијачи желе победу, било с ким да играмо морамо да победимо. То је увек циљ. Обећавам свим навијачима да ће Партизан и против БАТЕ играти најбоље што може, оставити срце на терену и надам се позитивном исходу", рекао је Поповић.

Прошле сезоне много се причало о томе да ће Партизан МОРАТИ да препусти титулу Звезди. Ипак, то се није догодило.

"Да се разумемо, притисци су били јако велики. Ова управа је показала снагу, карактер, величину. У прве две утакмице (на пролеће) изгубили смо четири бода, чак нам је публика окренула леђа. Рекао сам тада да поштујем мишчјење навијача, али да је време најбољи судија. Видите, сада нас и они поздрављају. Постојале су гласине да смо дошли у клуб како би Црвена звезда лакше узела титулу, али није било места таквом размишљању. На крају првенства све се видело", каже председник црно-белих.

Причао је и о КК Партизан, којем је из Фудбалског клуба почетком марта прослеђено 200.000 евра.

"УО је одлучио да у тешком тренутку помогнемо Кошаркашки клуб, проследимо му део средстава од продаје Шкулетића (у московску Локомотиву). Потребно је да људи из КК седну и направе озбиљну стратегију, мора нешто да се уради да се КК Партизан врати на стазе на којима је био".

Имао је и поруку за "вечитог ривала" - Црвену звезду: "Имам много пријатеља у Звезди. Желим јој да се што пре стабилизује. Звезда је, такође, бренд српског фудбала. Нека среди ситуацију и буде нам прави конкурент за титулу".

О томе што руководиоци Звезде говоре колико су новца дали у клуб, Поповић каже:

"Нисам давао новац бесповратно, то није нормално. Када сам постао председник, каса је била потпуно празна! Невероватно. Први сам дао кредит од 500.000 евра из своје фирме, то је био покретач. После је стигао кредит, па новац од продаје Шкулетића...".

Коментари / 0

Оставите коментар