Predsjednik Partizana: Andrija ostaje do juna! Poruka Zvezdi je...

Predsednik Partizana Zoran Popović kaže da je klub finansijski izuzetno stabilan. "Plate smo obezbedili do maja naredne godine". Andrija Živković ostaje do juna, biće mu ponuđen novi ugovor. Poruka za "večitog rivala".

Fudbal 10.08.2015 | 23:20
Predsjednik Partizana: Andrija ostaje do juna! Poruka Zvezdi je...

Partizan je, trenutno, u odličnom stanju. Pre nekoliko meseci nije bilo tako, ali sada je situacija u klubu mnogo, mnogo povoljnija. Tako tvrdi predsednik crno-belih Zoran Popović, koji je, sa saradnicima, uspeo da reši goruće probleme, da ojača ekipu koja beleži odlične rezultate na evropskom nivou, kao i da unese finansijsku stabilnost.

Njegov sledeći cilj jeste - Partizan u Evropi i na proleće i to u Ligi šampiona!

U intervju za nekoliko beogradskih medija, Popović je rekao i da će najbolji igrač Andrija Živković ostati u klubu do juna naredne godine i da će mu biti ponuđen novi ugovor, na još dve godine, da je klub obezbedio dovoljna finansijska sredstva do proleća naredne godine (što plasman u plej-of Lige šampiona, što od novca od prodaje Aleksandra Mitrovića)...

"Andrija je biser Partizana. Upravni odbor ga je prepoznao, stao uz njega i počeo da se bori i za njega i za klub. Bio je na meti menadžera koji nisu imali dobru nameru prema Partizanu. Svakodnevno nam se javljaju za njega, ali on će sigurno ostati igrač Partizana do juna 2016, a činimo sve da potpišemo novi dvogodišnji ugovor. On je sjajan, vaspitan momak ima sve predispozicije da postane veliki igrač. Moram da priznam da sam posle gola Steaui i ja skandirao 'Žile, Žile'", rekao je Popović u intervjuu za "Sportski žurnal" i "Večernje novosti".

O tome što Živkovića porede sa Lionelom Mesijem, Popović komentariše: "Barselona mi je omiljeni klub, a Mesi igrač. Naravno da bih voleo Argentinca. Ali, imamo mlađeg Mesija - našeg Žileta!".

O budžetu...

"Direktnim plasmanom u Ligu Evrope zatvorili smo dobar deo budžeta, lične dohotke do maja naredne godine, tu je i prihod od 2,4 miliona evra od transfera Mitrovića. Neće biti problema za funkcionisanje kluba, pa zato razmišljamo više o investicijama u omladinsku školu. Taj novac mora da se vrati tamo, da se kroz internat omogući klincima da se školuju, da nauče strane jezike, da mladež otrgnemo sa ulice... U slučaju plasmana u Ligu šampiona na sumu od UEFA, koja iznosi 14 miliona evra trebalo bi dodati bar još pet miliona raznih prihoda", kaže Popović.

On je pohvalio prethodnu upravu za prodaju Mitrovića (svojevremeno prodat belgijskom Anderlehtu, a Partizan je dobio i deo novca od njegovog transfera u Njukasl).

"Sad se ispostavilo da je Mitrovićev transfer bio dobar za Partizan, kada je sve začinio dobrim igrama. Klub je profitirao sa dodatnih 2,4 miliona evra. Imala je i prethodna uprava svoje zasluge - šest titula, klub je redovno igrao u Evropi...".

Prvi čovek Partizana je rekao i da postoji mogućnost da u prelaznom roku bude doveden još neki igrač.

"Niko neće biti prodat. Sigurno!", poručuje.

"Pustili smo nekoliko igrača, postoje upražnjena mesta, razmišljamo još o nekoliko pojačanja. Znamo da je ozbiljan ritam i potreban nam je veći broj igrača. Sigurno je da niko neće biti prodat, iako svakodnevno imamo po pet-šest poziva. Ne smemo da prodajemo igrače, ukazala nam se prilika koju moramo da iskoristimo. Mi imamo objektivne šanse da prođemo u LŠ. Imamo potencijal da čak i prezimimo u Evropi. Prirodna stvar je da navijači žele pobedu, bilo s kim da igramo moramo da pobedimo. To je uvek cilj. Obećavam svim navijačima da će Partizan i protiv BATE igrati najbolje što može, ostaviti srce na terenu i nadam se pozitivnom ishodu", rekao je Popović.

Prošle sezone mnogo se pričalo o tome da će Partizan MORATI da prepusti titulu Zvezdi. Ipak, to se nije dogodilo.

"Da se razumemo, pritisci su bili jako veliki. Ova uprava je pokazala snagu, karakter, veličinu. U prve dve utakmice (na proleće) izgubili smo četiri boda, čak nam je publika okrenula leđa. Rekao sam tada da poštujem miščjenje navijača, ali da je vreme najbolji sudija. Vidite, sada nas i oni pozdravljaju. Postojale su glasine da smo došli u klub kako bi Crvena zvezda lakše uzela titulu, ali nije bilo mesta takvom razmišljanju. Na kraju prvenstva sve se videlo", kaže predsednik crno-belih.

Pričao je i o KK Partizan, kojem je iz Fudbalskog kluba početkom marta prosleđeno 200.000 evra.

"UO je odlučio da u teškom trenutku pomognemo Košarkaški klub, prosledimo mu deo sredstava od prodaje Škuletića (u moskovsku Lokomotivu). Potrebno je da ljudi iz KK sednu i naprave ozbiljnu strategiju, mora nešto da se uradi da se KK Partizan vrati na staze na kojima je bio".

Imao je i poruku za "večitog rivala" - Crvenu zvezdu: "Imam mnogo prijatelja u Zvezdi. Želim joj da se što pre stabilizuje. Zvezda je, takođe, brend srpskog fudbala. Neka sredi situaciju i bude nam pravi konkurent za titulu".

O tome što rukovodioci Zvezde govore koliko su novca dali u klub, Popović kaže:

"Nisam davao novac bespovratno, to nije normalno. Kada sam postao predsednik, kasa je bila potpuno prazna! Neverovatno. Prvi sam dao kredit od 500.000 evra iz svoje firme, to je bio pokretač. Posle je stigao kredit, pa novac od prodaje Škuletića...".

Komentari / 0

Ostavite komentar